• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovocný čaj
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný čaj

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný čaj
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg ovoce
    • 1
      kg cukr
    • 2
      ks citron 1-2
    • 2
      ks pomeranč 1-2, obojí i s kůrou

Postup přípravy receptu

1
Vše pokrájené na malé kousky zasypeme cukrem a pečeme půl až čtřičtvrtě hodiny v troubě. Ke konci přidáme 1 dcl rumu. Ještě vše promíchat a horké plnit do skleniček, dát dnem nahoru až do schladnutí.
2
Výborné v sychravých a zimních dnech přiměřené množství dáme do hrnku a přelijeme horkou vodou. Podle chuti můžeme ještě dosladit a přidat rum.
3
Tento recept mám od přítelkyně, vím že těď je na něho už trochu pozdě, ale snad příští rok?
4
Ovoce skládám podle toho jak dozrává, buď do sklenice a zasypávám cukrem a zaliji rumem nebo do pytlíčků do mrazáku. Začínám jahodami, pak třešně, višně, borůvky, blumy, ryngle, švestky, hrušky, jablka...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Bylinkový čaj s lípou a chmelem

Bylinkový čaj s lípou a chmelem

Čaj pro dobrou náladu

Čaj pro dobrou náladu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TEREZA SOCHŮRKOVÁ | 15. 9. 2007 17:06

    recept jsem ozkoušela, ovoce z mrazáku jsem spolu s citronem a pomerančem dala péct do trouby, pustilo mě hodně vody, tak jsem se bála a pekla déle ( nedoporučuji), přidala rum a nandala do sklenic, kdybych bývala ovoce pekla jen pul hodiny nebyla by z nej až taková marmeláda a ta přebytečná voda ve sklenicích dobře ztuhne a ponandání do hrnečku a zalití vodou udělá čaj takový hustý, do hrnečku vhodit jeden -dva hřebíčky a je to lahoda...

  • Jana Dol. | 11. 5. 2007 21:04

    Čaj jsem dělala letos poprvé a musím říct, že všem moc chutnal. Protože nedozrává všechno ovoce stejně, skladovala jsem ho postupně v pytlíčcích v mrazáku a až jsem ho měla dostatek a všechny možné druhy, dělala jsem čajík. Jen jeden můj malý poznatek-nepéct v troubě tak dlouho, pokud chcete, aby ovoce nebylo v čaji rozvařené a zachovalo si alespoň trochu svou podobu(srovnání mého a maminčina čaje). Jinak už letos není-všechno vypito!!! Je to zkrátka lahůdka!!!

  • Miroslava Severová | 10. 11. 2006 08:00

    Já jsem si ovoce skládala po pytlíčkám do mrazáku a pak jsem najednou vařila, to s tím prokládáním cukrem a rumem mě napadlo až při psaní receptu. To by z toho pak byl asi dobrý polotovar na bowli, že ?Na recept by se asi muselo vybrat jen ovoce a ten ovocný rum nechat na ochucování čaje apod.Máte pravdu víc hlav víc ví. Zůstanu u skladování v mrazáku. Děkuji za připomínku.

  • Hanka | 9. 11. 2006 09:49

    Recept se mi moc líbí, ale nějak jsem to nepochopila.To ovoce skládám do sklenice postupně, jak dozrává, proslazuji cukrem, prolévám rumem a po švestkách dodělám? To by ale asi padlo hodně rumu, aby se ovoce nezkazilo.Prosím ještě něco dodat, ať mám jasno. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Horké nápoje
Nápoje Teplé Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Ovoce Pomeranč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Hruškový džem se zázvorem

Hruškový džem se zázvorem

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Hermelínka-pomazánka

Hermelínka-pomazánka

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Zapečené buřty s nivou a cibulí

Křenová omáčka s vejcem

Křenová omáčka s vejcem

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

46
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
26
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
20
Poctivé pečené kuře
Poctivé pečené kuře

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Kotek ve Zrádcích: Návrat k Rafťákům! Kupuje vlastní rekvizity

Kotek ve Zrádcích: Návrat k Rafťákům! Kupuje vlastní rekvizity

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Ovocný čaj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact