• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ovocný čaj
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný čaj

autor: Severová Miroslava
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný čaj
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg ovoce
    • 1
      kg cukr
    • 2
      ks citron 1-2
    • 2
      ks pomeranč 1-2, obojí i s kůrou

Postup přípravy receptu

1
Vše pokrájené na malé kousky zasypeme cukrem a pečeme půl až čtřičtvrtě hodiny v troubě. Ke konci přidáme 1 dcl rumu. Ještě vše promíchat a horké plnit do skleniček, dát dnem nahoru až do schladnutí.
2
Výborné v sychravých a zimních dnech přiměřené množství dáme do hrnku a přelijeme horkou vodou. Podle chuti můžeme ještě dosladit a přidat rum.
3
Tento recept mám od přítelkyně, vím že těď je na něho už trochu pozdě, ale snad příští rok?
4
Ovoce skládám podle toho jak dozrává, buď do sklenice a zasypávám cukrem a zaliji rumem nebo do pytlíčků do mrazáku. Začínám jahodami, pak třešně, višně, borůvky, blumy, ryngle, švestky, hrušky, jablka...
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Čaj pro dobrou náladu

Čaj pro dobrou náladu

Bylinkový čaj s lípou a chmelem

Bylinkový čaj s lípou a chmelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TEREZA SOCHŮRKOVÁ | 15. 9. 2007 17:06

    recept jsem ozkoušela, ovoce z mrazáku jsem spolu s citronem a pomerančem dala péct do trouby, pustilo mě hodně vody, tak jsem se bála a pekla déle ( nedoporučuji), přidala rum a nandala do sklenic, kdybych bývala ovoce pekla jen pul hodiny nebyla by z nej až taková marmeláda a ta přebytečná voda ve sklenicích dobře ztuhne a ponandání do hrnečku a zalití vodou udělá čaj takový hustý, do hrnečku vhodit jeden -dva hřebíčky a je to lahoda...

  • Jana Dol. | 11. 5. 2007 21:04

    Čaj jsem dělala letos poprvé a musím říct, že všem moc chutnal. Protože nedozrává všechno ovoce stejně, skladovala jsem ho postupně v pytlíčcích v mrazáku a až jsem ho měla dostatek a všechny možné druhy, dělala jsem čajík. Jen jeden můj malý poznatek-nepéct v troubě tak dlouho, pokud chcete, aby ovoce nebylo v čaji rozvařené a zachovalo si alespoň trochu svou podobu(srovnání mého a maminčina čaje). Jinak už letos není-všechno vypito!!! Je to zkrátka lahůdka!!!

  • Miroslava Severová | 10. 11. 2006 08:00

    Já jsem si ovoce skládala po pytlíčkám do mrazáku a pak jsem najednou vařila, to s tím prokládáním cukrem a rumem mě napadlo až při psaní receptu. To by z toho pak byl asi dobrý polotovar na bowli, že ?Na recept by se asi muselo vybrat jen ovoce a ten ovocný rum nechat na ochucování čaje apod.Máte pravdu víc hlav víc ví. Zůstanu u skladování v mrazáku. Děkuji za připomínku.

  • Hanka | 9. 11. 2006 09:49

    Recept se mi moc líbí, ale nějak jsem to nepochopila.To ovoce skládám do sklenice postupně, jak dozrává, proslazuji cukrem, prolévám rumem a po švestkách dodělám? To by ale asi padlo hodně rumu, aby se ovoce nezkazilo.Prosím ještě něco dodat, ať mám jasno. Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Horké nápoje
Nápoje Teplé Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Ovoce Pomeranč
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makrely na roštu

Makrely na roštu

Celerová pomazánka se sýrem

Celerová pomazánka se sýrem

Bramborák z chleba

Bramborák z chleba

Trvanlivé sušenky

Trvanlivé sušenky

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Majolková bábovka - ořechová

Majolková bábovka - ořechová

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Litá buchta

Litá buchta

Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami

Jednoduchá vločková polévka s…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

87
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
61
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
60
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
52
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
50
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Ovocný čaj
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact