Tento jednoduchý dezert do skleničky vám zaručeně prozáří den. Jahody, maliny a rybíz spolu s lehkým krémem z mascarpone jsou ideální kombinací pro hříšné mlsání.
Ovoce omyjte a očistěte. Bobulky opatrně osušte. Asi dvě třetiny rybízu a malin dejte do hrnce, vlijte šťávu, promíchejte a zhruba 5 minut za občasného promíchávání povařte. Protřete sítem, aby vzniklo pyré. Jahody nakrájejte na čtvrtiny. Pyré doplňte do 1 litru šťávou a vraťte do hrnce.
Přidejte cukr a 1 vanilkový cukr a svařte. Škrob promíchejte s trochou vody, přidejte k pyré a nechte zhoustnout jako želé. Přidejte zbylé ovoce a trochu prohřejte. Nechte vychladnout.
3
Mascarpone umíchejte s jogurtem a moučkovým cukrem dohladka. Vetřete smetanu, ušlehanou s druhým vanilkovým cukrem dotuha. Želé rozdělte do 8 sklenek a navrch rozdělte mascarpone. Dejte na asi 2 hodiny vychladit a ozdobte čerstvým ovocem.