• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum
Napište svůj komentář k receptu

Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum

autor: W.E.Jana
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks bílé pečivo rohlík na kostičky
    • 2
      lžíce hrubá mouka
    • 2
      lžíce krupice
    • sůl
    • ovoce dle chuti
  • Na knedlíky
    • tvaroh tvrdý
    • cukr
    • máslo
    • šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Zamícháme tvaroh se žloutkem. Do směsi přidáme nakrájený rohlík, mouku, krupici, sůl. Znovu zamícháme a pak přidáváme opatrně sníh z bílku. Z těsta pak rukou (proto hňácum sajrajtum) utvoříme cca 6-8 koulí a na talířku je trochu obalíme ve strouhance, kterou mírně přimačkneme. Vkládáme do neosolené vařící vody na 12-15 minut (podle toho, jak rychle se voda začne po vložení zase vařit). Mezitím si podusíme jakékoliv ovoce - my nejvíc milujeme jablka, ryngle, švestky, můžeme ještě přisladit nebo přichutit jinak, např. skořící apod.
2
Uvařené knedlíky vyjmeme a hned roztrhneme vidličkami na půlky. Na talíř klademe půlky knedlíků řeznou stranou nahoru, na ně dáváme podušené ovoce, tvaroh, cukr, máslo, event. šlehačku - rozhodně není nutné, ale když už si dopřejeme kalorickou bombu, tak ať stojí za to!
3
Z tohoto množství jsou 2 porce. Rodina tyhle knedlíky vyžaduje, protože ovoce v nich není jen vařené a těsto kolem nasáklé. Budou vám chutnat, zkuste!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynuté ovocné knedlíky

Kynuté ovocné knedlíky

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z krupicové kaše

Ovocné knedlíky z krupicové kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 25. 2. 2008 11:09

    Vůbec poprvé jsem dělala ovocné knedlíky - velice se mi povedly, byly výborné !!!! Akorát to hňácum předtím, než se utvoří koule - to je opravdu trefné :-)))

  • Lenka S | 3. 8. 2007 20:38

    Chcete se zasmát? Při prvním zběžném čtení jsem překlep na druhém řádku (soliovoce) pochopila jako zkomoleninu slova slivovice a marně dumala, jak přidám špetku slivovice.

  • Eva Walová | 13. 10. 2006 10:00

    Paní Jano, děkuji za recept, výýýborný, mému ročnímu synátorovi moooc chutnaly. Udělala jsem omáčku z jahod se zakysanou smetanou a polila jsem je. Dobrota, dávám jedna.

  • Anonym | 1. 8. 2006 13:22

    Dělám podobné knedlíky, ale z klasického tvarohového těsta. Většinou s jahodami, borůvkami popř. v zimě s kompotem, prostě s ovocem, co se těžko balí. Říkáme tomu inverzní knedlíky.

  • Anonym | 1. 8. 2006 12:59

    Dělám podobné knedlíky, ale z klasického tvarohového těsta. Většinou s jahodami, borůvkami popř. v zimě s kompotem, prostě s ovocem, co se těžko balí. Říkáme tomu inverzní knedlíky.

  • Jana Wernischova | 9. 12. 2005 11:55

    Prosím, nehádejte se o název, vymyslely ho kdysi děti, když jsem tyhle knedlíky dělala pro 8 hladových krků, takže v množství pro zájezd a stěžovala si, že už jsem celá "uhňácaná" a měla jsem prsty obalené tou knedlíkovou hmotou. Nám prostě tsyhle knedlíky opravdu chutnají moc a navíc jsou mnohem rychlejší při přípravě než klasické. A ještě něco: když tyhle knedlíky dělám, obvykle si ovoce rozduším víc a část dám do mrazáku na příště. To už je pak úplná rychlovka, během 25 minut jíte.

  • Kuchařka on-line | 9. 12. 2005 10:31

    Paní Pavlíno, i moderátor je jenom člověk a nemůže 24 hodin sedět u počítače...

  • Pavlína Fischerová | 9. 12. 2005 09:55

    Pane moderátore, anonym přede mnou, také nevyzkoušel recept a je zařazen, já ne!Ale když myslíte, tak ne!!!

  • Pavlína Fischerová | 9. 12. 2005 09:51

    Právě pro originální název to zkusím!! Jsem pro každou srandu, určitě to bude mňamka!!!

  • Milada Ledvinová | 8. 12. 2005 09:23

    Asi to bude dobré, ale ten název mi nahání pupínky. Rozhodně však vyzkouším

  • Anonym | 8. 12. 2005 03:46

    tak to bude mňamka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé pečivo Cukr Hrubá mouka Krupice Máslo Měkký tvaroh Ovoce Šlehačka Sůl Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Americká mrkvová buchta

Americká mrkvová buchta

Květáková polévka s mrkví

Květáková polévka s mrkví

Polévka z kapra

Polévka z kapra

Univerzální dortový korpus

Univerzální dortový korpus

Pařížské těstíčko (na obalování nebo na smažené placičky)

Pařížské těstíčko (na obalování nebo…

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Pečené donuty

Pečené donuty

Smetanovo - čokoládový dort

Smetanovo - čokoládový dort

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

192
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
76
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
71
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
44
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
37
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Ovocné tvarohové knedlíky Hňácum sajrajtum
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact