Kompotované mandarinky slijeme a necháme okapat. Ušleháme smetanu. Mascarpone a tvaroh prošleháme s cukrem a přidáme 3 lžíce pomerančového likéru. (Nesehnala jsem ho, dala jsem 3 lžíce 100% džusu s dužinou).
2
Do tvarohového krému opatrně vmícháme ušlehanou šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy. Na dno formy naskládáme vedle sebe cukrářské piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou (džusem, přidala jsem i trochu rumu). Na ně pokládáme okapané mandarinky a potřeme polovinou tvarohového krému. Pokračujeme mandarinkovou vrstvou, na kterou opět pokládáme piškoty. Opět pokapeme pomeranč. šťávou.
3
Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému a povrch uhladíme. Necháme ztuhnout přes noc v lednici. Před podáváním poprášíme kakaem a ozdobíme pomerančovými plátky.
4
Recept je z časopisu Blesk pro ženy. Je velice osvěžující, lehký, ideální na letní pohoštění. Potřebovala jsem trošku víc ovoce a v lednici jsem měla načnuté kompotované broskve, které jsem přidala do druhé vrstvy a bylo to super.
Tak podobnou variantu na české tiramisu jsem dělala již před lety tátovi k 80. narozeninám (jéééé je to přesně 5 let, jak mi právě docvaklo, dnes má 85!!!). Jen jsem kombinovala kompot mandarinkový a ananasový. Bylo to moc dobré, osvěžijící....