jahody
nebo jiné sezonní ovoce (maliny, broskve, třešně...)
těstoviny
, nejlépe semolinové
sýr cottage
cukr
třtinový, moučkový nebo med
rozpuštěné máslo
nebo rostlinný olej
Dále dle chuti:
zakysaná smetana
nebo šlehačka
nasekané ořechy
nebo kokos
skořice - mletá
nebo vanilkový cukr
Postup přípravy receptu
1
Ve vroucí, trošku osolené vodě uvaříme těstoviny dle návodu, scedíme, necháme okapat.
2
Ovoce očistíme, pokrájíme na menší kousky. Pokud použijeme pevnější ovoce (švestky, jablka, hrušky...) ,můžeme ho krátce podusit s troškou cukru.
3
Pokud budeme chtít udělat salát, těstoviny pokapeme trošku olejem, aby se nám neslepily a necháme je zchladnout. Poté je v míse smícháme s očištěným pokrájeným ovocem, cukrem a cottage sýrem. Dochutit můžeme i vanilkou nebo skořicí, ořechy či kokosem... Záleží na naší chuti a druhu ovoce, které jsme použili.
4
Salát před podáváním můžeme dozdobit kopečkem šlehačky nebo kysané smetany, ovocem, lístkem meduňky nebo máty...
5
Pokud chceme ovocné těstoviny podávat jako teplé hlavní jídlo, okapané těstoviny dáme na talíř, pokapeme máslem, poklademe oslazeným čerstvým nebo podušeným ovocem a cottage sýrem. Dozdobit i dochutit můžeme dle chuti a fantazie.