Dřevěné špízy před začátkem grilování namočíme na dvacet minut celé do studené vody.
2
Příprava omáčky: v mixéru rozmixujeme maliny s pomerančovou šťávou a kůrou na pyré. Omáčku ochutnáme, podle potřeby osladíme medem, cukrem či melasou a dáme vychladit do lednice. Mezitím si připravíme a rozehřejeme gril, připravíme ananas, banány, hrušky, fíky a broskve.
3
Ovoce oloupeme a nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Jednotlivé kousky napichujeme na ve namočené špízy, tak aby byly barevně zajímavé. Špízy pokapeme polovinou citronové či limetkové šťávy a posypeme hnědým cukrem. Vložíme pod gril a necháme grilovat 3-4 minuty, až začnou špízy zlehka hnědnout.
4
Poté je obrátíme, pokapeme zbývající limetkovou či citronovou šťávou, posypeme cukrem a necháme grilovat další tři minuty, dokud i druhá strana nezhnědne a nezačne mírně karamelizovat. K hotovým špízům podáváme malinovo-pomerančovou omáčku.