Meruňky, ananas, papáju a datle nakrájíme na kousky velikostí odpovídající asi rozinkám. Na párátka (asi do dvou třetin) pak napichujeme kousky ovoce (střídáme jednotlivé druhy), ukončíme kouskem oříšku napíchnutým na špičku. Čokoládu spolu s tukem rozpustíme ve vodní lázni a párátka s napíchaným ovocem do ní namáčíme, necháme ztuhnout na plechu vyloženém alobalem.
2
Obdobným způsobem lze udělat i čokoládovo - ovocné hrudky. Všechno sušené ovoce i oříšky pokrájíme hodně nadrobno a nasypeme do rozpuštěné čokolády s tukem. Promícháme, lžičkou děláme hromádky na plech vyložený alobalem a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí je možné dát do kupovaných papírových košíčků (jako jsou na bonbony v některých bonboniérách) - docela době to vypadá.