• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovocné šátečky z toastovače
Napište svůj komentář k receptu

Ovocné šátečky z toastovače

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocné šátečky z toastovače
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • máslo na vymazání toustovače
    • marmeláda na potření těsta, dle chuti a výběru
    • ovoce na pokládání těsta, ovoce musí chuťově ladit se zvolenou marmeládou

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto vyválíme (musí být trochu tlustší) a nakrájíme na čtverce velké jako toastový chleba (formy v toastovači).
2
Na jeden čtverec navršíme džem nebo namažeme marmeládou např. třešňovou a přidáme třešně z kompotu, nebo broskvovou a přidáme pokrájené kompotované broskve, nebo jablka, která jsme nechali chvíli podusit s cukrem doměkka, nebo jakékoliv jiné ovoce...
3
Přiklopíme druhým čtvercem a strany k sobě přimáčkneme. Rozpálený toastovač vymažeme máslem a upečeme v něm šátečky dozlatova. Po vychladnutí pocukrujeme.
4
Tento recept je sice převzatý z časopisu, ale nemohla jsem si odpustit ho sem nedat. Je nápaditý, jednoduchý, rychlý a výborný pro nečekanou návštěvu.
5
Když si vzpomenu, jak jsem já do té doby, než jsem ho objevila plácala šátečky, pak se v troubě rozjely. Tyhle šátečky jsou jeden jako druhý. Také je lepší, když máte toastovač, kdy je každý čtverec rozdělený na úhlopříčku na půl. Pak se vytvoří šátečky, někdo má toastovač jako čtverečky.
6
Koneckonců se mohou šátečky připravit i se slanou náplní.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Šátečky s masozeleninovou náplní

Šátečky s masozeleninovou náplní

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Maršálková | 8. 7. 2008 15:37

    zkuste dát do toustovače pěčící papír přeložený na půl, když vyteče trochu marmelády, tak se aspoň k toustovači nepřichytí a nebudete muset drhnout :o)

  • anonym | 23. 1. 2007 08:55

    Přesně tak,tužší marmeláda nevyteče, i čokoláda je jako rychlovka super.

  • olga urbanova | 23. 1. 2007 07:32

    Delavám je taky.Plním až po upečení marmeládou nebo hustým pudingem .

  • englicka | 22. 1. 2007 17:42

    chce to tu tužší marmeládu a nemazat až k okrajům:o)))

  • Nika | 22. 1. 2007 13:18

    a nevytékala vám ta marmeláda nebo jiná směs ze šátečků? Já jsem dala asi moc marmelády, nebo nevím proč, hodně mi toho vyteklo a toustovač jsem drhla půl hodiny....

  • anonym | 22. 1. 2007 06:52

    Dělala jsem již 2x, s čokoládou i marmeládou.Výborné.Budu opakovat.Chutnalo celé rodině.

  • Hedvika | 22. 1. 2007 00:02

    Pokud máme koupené těsto ve čtvercích akorát do toustovače,tak snad ta snídaně by se dala udělat.Možná by to šlo v rozespalosti i jíst.Ale vyvalovat,vykrajovat a po kouskách péct bez valného výsledku?Někdo píše na cesty.Já si tedy na cesty neberu toustovač a už vůbec ne váleček na nudle :-))))

  • MartinV | 21. 1. 2007 17:40

    Katko, kdyby nic jiného tak jste rozvířila snad rekordní diskuzi v tak krátkém čase :-)A zítra to taky s děckama vyzkoušíme, zároveň se zabaví i nají !

  • englicka marketa | 21. 1. 2007 12:47

    náááhodou,dělala jsem ke snídani,pár z tvarohem a mletými ořechy ,pár z marmoškou,pár jen tak posypaný skořicí.akorát jsem to pořádně potřela máslem,a jako dobrota!!nezbylo vůbec nic a bylo mi doporučeno od rodiny opakovat:o)))

  • Katka Maršálková | 18. 1. 2007 13:33

    chápu....z trouby jsou z trouby, svíčková od maminky je svíčková od maminky, točený pivo je točený pivo....jakákoliv jiná svíčková je taky dobrá a když neni točený pivko, tak se spokojíme i s lahváčem.... takže tak....

  • Jana Z | 17. 1. 2007 15:29

    Musím říct, že i když mě recept nadchl tak jako ostatní, zkusila jsem ale dělávat nebudu, taky se mi zdá že je to příliš zdlouhavé a z trouby jsou z trouby.

  • Airan | 17. 1. 2007 12:27

    Ja jsem je taky zkusila, nedalo mi to:-) Pouzila jsem uz rozvalene testo, nevymazavala sendvicovac - napln jsem delala ze syru, spenatu a vejce. Po 4min. jsem to poprve otevrela, pak nechala jste 2min. Podle mne byli akorat. Docela se mi testicko i nafouklo. Ja to nevidim pro navstevu, souhlasim s Lidkou ze je to zlouhava prace a konecny vysledek z trouby je opravdu lepsi. Naopak - vitam to pro dva na snidani, kdyz je nerentabilni trouba:-)

  • helenus | 17. 1. 2007 11:05

    neodoala som a ten receptom som ešte včera vyskúšala. ako náplň som použíla strúhané jablká zmiešané s trochou škoricového cukru a mletými orechami. druhá náplň bola strúhaná čokoláda ziešaná so strúhanými orechami. oboje bolo výborné a šátečky zožali poklonu od celej rodiny a mama sa chystá naplniť lístkovým cestom celý mrazák :-). lístkové cesto je dosť mastné, takže toastovač som nevymastila a aj tak sa neprilepilo. pod prvé som dala papier, ale myslím si, že bez papiera sa piekli rýchlejšie. pečenie trvalo cca 5 min, počas kotrých som toastovač neotvárala. Katka, koľko Vám vyjde šátečkov zo 400 g cesta? ja som ich mala na 4x do toastovača, teda 16 trojuholníkov.mimochodom, skúšala som v toastovači upiecť aj kysnuté cesto, aj cesto na hrnčekový koláč. jedlé to bolo, ale z rúry sú predsa len lepšie.

  • ELA | 17. 1. 2007 10:50

    vážené dámy spolukuchařky, tento způsob pečení nenahrazuje nadýchané šátečky ani štrůdl z trouby, je ale moc fajn pro "nevlastníky" trouby a také na cesty, protože se šátečky nerozpadají, náplň neteče a dají se dobře "štosovat". Doma také peču "listové" v troubě.... krásný den

  • Katka Maršálková | 17. 1. 2007 10:27

    Když je řeč o délce pečení a nedopečení....záleží na tloušťce těsta. A jak už jsem říkala, když je nechcete mít mastné, tak toastovač místo vymazání vyložíte pečícím papírem. A já je dělám hlavně z toho důvodu, že jsou jeden jako druhý... Je to dobré i pro studenty na kolejích, co nemají troubu.

  • Jaroslava Oumarová | 17. 1. 2007 10:25

    To máte, Marie, pravdu. Listové těsto se peče prudce. A bez otvírání trouby, aby pára, která zdvihá a lístkuje těsto, neunikla. Když se ten toustovač musí hlídat, t. j. otvírat, věřím, že výsledek není takový jako z trouby:-))

  • Marie Horáková | 17. 1. 2007 10:20

    Lidko, já se připojuji k těm skeptikům, jen jste mě komentářem předběhla. Já osobně jsem nezkoušela, ale dělala to moje známá, které věřím, je zkušená kuchařka a došla ke stejnému závěru, jako Vy. Možná, že je to dobré pro toho, kdo nemá troubu, nebo pro jednoho člověka. Mně přijde daleko jednodušší, dát šátečky všechny na plech a ne hlídat toastovač. Musím ovšem dodat, že jsem je nikdy rozplizlé neměla. Záleží asi na nastavení správné teploty.

  • Lidka Kábrtová | 17. 1. 2007 10:02

    Tím nechci nikterak říct, že to nejde takhle udělat. Jde to, ale rychlovka to rozhodně není.

  • Lidka Kábrtová | 17. 1. 2007 09:59

    Zdeno, já mám sendvičovač na světýlko, které zhasne po určité době, když jsou sendviče hotové. ta doba je konstantní, jak jsem usoudila. Když jsem dělala šátečky, bylo potřeba to nechat zhasnout třikrát, až pak byly propečené...

  • Zdena z JM | 17. 1. 2007 09:55

    Nechtěla jsem recept komentovat,aniž bych ho vyzkoušela,ale popravdě řečeno-pečení listového těsta v sendvičovači se mi nějak nezdálo.Teď po komentáři paní Lidky váhám,jestli ten čas na vyzkoušení obětuji.Píšete,že to zabere 3x tolik času jako příprava klasického sendviče,to máte na mysli asi dobu pečení.To znamená,že by se šátečky měly péct zhruba 15 minut?

  • Lidka Kábrtová | 17. 1. 2007 08:24

    Dámy, nejsem skeptik, ale tohle jsem zkoušela zhruba před rokem. Problémy tam jsou dva. Listové těsto je prostě těsto. Takže počítejte s tím, že než takhle šátečky vyrobíte, strávíte u sedvičovače věčnost. Udělání jedné várky zabere asi 3 x tolik času než vyrobení klasických sendvičů. Druhá věc je způsob přípravy - sendvičovač prostě peče na jiném principu než trouba - takže výsledný produkt nebude tak nadýchaný jako šátečky z trouby a bude o dost mastnější.To jsou moje zkušenosti z praxe. Dělala jsem je jednou a opakovat nebudu.

  • Martin | 16. 1. 2007 22:53

    Bez chybný fígl. A co sladké šátečky před pečením shora posypat dýňovými a slunečnicovými semínky, slané dtto nebo kmínem, paprikou apod ?

  • barča | 16. 1. 2007 21:30

    V jednoduchosti je síla, také jsem do teď pekla v troubě a vyndavala rozplizlé trhance (ne že by se nesnědly). A s tím vloženým papírem - nemám slov.

  • jitka jambrichová | 16. 1. 2007 19:37

    je to dobrý nápad, já dělám tyto sladkosti i z toustového chleba ,a ještě obaluji v m. cukru se skořicí.

  • Pavlína Matušková | 16. 1. 2007 19:30

    Ježiš to je dobrý nápad. Zase se potvrzuje, že v jednoduchosti je krása a že člověk, zvláště pak ženská, přijde na všechno :-) Máme je určitě zítra k večeři s nutelou a meruňkama. Díky moc za nápad.

  • Květoslava B. | 16. 1. 2007 18:57

    Božíčku, tak tohle by mě ani ve snu nenapadlo.Dávám 1 s hvězdičkou.

  • Šárka Golíková | 16. 1. 2007 17:11

    Určitě vyzkouším. Výborná inspirace DÍKY!!!

  • Airan Novakova | 16. 1. 2007 17:01

    Tak dobry napad jsem uz dlouho necetla. Katko, za to ze jste to sem vlozila si zaslouzite ne panaka, ale celou flasku:-))))

  • Katka Maršálková | 16. 1. 2007 14:39

    Ještě jsem zapomněla dodat, že já když dělám i obyčejné toasty a nechci neustále drhnout připečený sýr z toastovací plochy, ustřihnu na šířku toastovače pečicí papír-bílý (mám zkušenost, že hnědý při pečení zapáchá), přeložím ho na půl a vložím do toastovače a pak mezi něj toasty. Sýr se nelepí a toastovač se pak jen otře. Toto můžete udělat i u těhle ovocných toastů, pokud nechcete smažit na másle, ale nebudou tak zlaté.

  • Katka Maršálková | 16. 1. 2007 14:36

    v podstatě jde dát do šátečků opravdu cokoliv, jak píšete, nutella, náplň jako do štrůdlu, párek se zelím, směs sýrů.....prostě co lednice dá :o)

  • Zdeňka | 16. 1. 2007 12:14

    Dobrý tip na nedělní snídani,než se rodinka vyhrabe z peřin,připravit teplé šátečky.Určitě vyzkouším.Chybí jedno hodnocení,když už jste 2 daly za 1.

  • englicka marketa | 16. 1. 2007 11:13

    no to nemá chybu!!!!!!!!!!!!!!!!!....

  • Irena Klasová | 16. 1. 2007 11:03

    Super nápad na oslavu. Na jaře máme oslav strašně moc. V mrazáku mám těsto,tak hned vyzkouším, dávám též za 1.

  • ELA | 16. 1. 2007 10:25

    s velkým úspěchem používám též tvarohovou nápň, nutelu nebo - pro chlapy - kombinaci sýrů a uzenin, vřele doporučuji!

  • ZDENA L | 16. 1. 2007 09:59

    Také jsem jednoduchostí receptu okouzlena a dnes jsem chtěla dělat štrůdl, tak nic-budou šátečky!

  • Jana z VM | 16. 1. 2007 09:56

    Katko, vynikající nápad!! Určitě vyzkouším, musí to být velice rychlé a celkem čistá práce, že? Už teď dávám za 11111.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Svačina Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Listové těsto Marmeláda Máslo Ovoce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Námořnické kotlety

Námořnické kotlety

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Chanso omáčka na špagety

Chanso omáčka na špagety

Fazolový salát

Fazolový salát

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

22
Vaječný koňak bez vajec od Lídy
Vaječný koňak bez vajec…
16
Česneková pomazánka se sýrem
Česneková pomazánka se…
15
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
14
Falešná svíčková omáčka
Falešná svíčková omáčka
14
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Smrt Věry Křesadlové (†81): Havlová odhalila jejich propojení!

Smrt Věry Křesadlové (†81): Havlová odhalila jejich propojení!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Ovocné šátečky z toastovače
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact