zkuste dát do toustovače pěčící papír přeložený na půl, když vyteče trochu marmelády, tak se aspoň k toustovači nepřichytí a nebudete muset drhnout :o)
Přesně tak,tužší marmeláda nevyteče, i čokoláda je jako rychlovka super.
Delavám je taky.Plním až po upečení marmeládou nebo hustým pudingem .
chce to tu tužší marmeládu a nemazat až k okrajům:o)))
a nevytékala vám ta marmeláda nebo jiná směs ze šátečků? Já jsem dala asi moc marmelády, nebo nevím proč, hodně mi toho vyteklo a toustovač jsem drhla půl hodiny....
Dělala jsem již 2x, s čokoládou i marmeládou.Výborné.Budu opakovat.Chutnalo celé rodině.
Pokud máme koupené těsto ve čtvercích akorát do toustovače,tak snad ta snídaně by se dala udělat.Možná by to šlo v rozespalosti i jíst.Ale vyvalovat,vykrajovat a po kouskách péct bez valného výsledku?Někdo píše na cesty.Já si tedy na cesty neberu toustovač a už vůbec ne váleček na nudle :-))))
Katko, kdyby nic jiného tak jste rozvířila snad rekordní diskuzi v tak krátkém čase :-)A zítra to taky s děckama vyzkoušíme, zároveň se zabaví i nají !
náááhodou,dělala jsem ke snídani,pár z tvarohem a mletými ořechy ,pár z marmoškou,pár jen tak posypaný skořicí.akorát jsem to pořádně potřela máslem,a jako dobrota!!nezbylo vůbec nic a bylo mi doporučeno od rodiny opakovat:o)))
chápu....z trouby jsou z trouby, svíčková od maminky je svíčková od maminky, točený pivo je točený pivo....jakákoliv jiná svíčková je taky dobrá a když neni točený pivko, tak se spokojíme i s lahváčem.... takže tak....
Musím říct, že i když mě recept nadchl tak jako ostatní, zkusila jsem ale dělávat nebudu, taky se mi zdá že je to příliš zdlouhavé a z trouby jsou z trouby.
Ja jsem je taky zkusila, nedalo mi to:-) Pouzila jsem uz rozvalene testo, nevymazavala sendvicovac - napln jsem delala ze syru, spenatu a vejce. Po 4min. jsem to poprve otevrela, pak nechala jste 2min. Podle mne byli akorat. Docela se mi testicko i nafouklo. Ja to nevidim pro navstevu, souhlasim s Lidkou ze je to zlouhava prace a konecny vysledek z trouby je opravdu lepsi. Naopak - vitam to pro dva na snidani, kdyz je nerentabilni trouba:-)
neodoala som a ten receptom som ešte včera vyskúšala. ako náplň som použíla strúhané jablká zmiešané s trochou škoricového cukru a mletými orechami. druhá náplň bola strúhaná čokoláda ziešaná so strúhanými orechami. oboje bolo výborné a šátečky zožali poklonu od celej rodiny a mama sa chystá naplniť lístkovým cestom celý mrazák :-). lístkové cesto je dosť mastné, takže toastovač som nevymastila a aj tak sa neprilepilo. pod prvé som dala papier, ale myslím si, že bez papiera sa piekli rýchlejšie. pečenie trvalo cca 5 min, počas kotrých som toastovač neotvárala. Katka, koľko Vám vyjde šátečkov zo 400 g cesta? ja som ich mala na 4x do toastovača, teda 16 trojuholníkov.mimochodom, skúšala som v toastovači upiecť aj kysnuté cesto, aj cesto na hrnčekový koláč. jedlé to bolo, ale z rúry sú predsa len lepšie.
vážené dámy spolukuchařky, tento způsob pečení nenahrazuje nadýchané šátečky ani štrůdl z trouby, je ale moc fajn pro "nevlastníky" trouby a také na cesty, protože se šátečky nerozpadají, náplň neteče a dají se dobře "štosovat". Doma také peču "listové" v troubě.... krásný den
Když je řeč o délce pečení a nedopečení....záleží na tloušťce těsta. A jak už jsem říkala, když je nechcete mít mastné, tak toastovač místo vymazání vyložíte pečícím papírem. A já je dělám hlavně z toho důvodu, že jsou jeden jako druhý... Je to dobré i pro studenty na kolejích, co nemají troubu.
To máte, Marie, pravdu. Listové těsto se peče prudce. A bez otvírání trouby, aby pára, která zdvihá a lístkuje těsto, neunikla. Když se ten toustovač musí hlídat, t. j. otvírat, věřím, že výsledek není takový jako z trouby:-))
Lidko, já se připojuji k těm skeptikům, jen jste mě komentářem předběhla. Já osobně jsem nezkoušela, ale dělala to moje známá, které věřím, je zkušená kuchařka a došla ke stejnému závěru, jako Vy. Možná, že je to dobré pro toho, kdo nemá troubu, nebo pro jednoho člověka. Mně přijde daleko jednodušší, dát šátečky všechny na plech a ne hlídat toastovač. Musím ovšem dodat, že jsem je nikdy rozplizlé neměla. Záleží asi na nastavení správné teploty.
Tím nechci nikterak říct, že to nejde takhle udělat. Jde to, ale rychlovka to rozhodně není.
Zdeno, já mám sendvičovač na světýlko, které zhasne po určité době, když jsou sendviče hotové. ta doba je konstantní, jak jsem usoudila. Když jsem dělala šátečky, bylo potřeba to nechat zhasnout třikrát, až pak byly propečené...
Nechtěla jsem recept komentovat,aniž bych ho vyzkoušela,ale popravdě řečeno-pečení listového těsta v sendvičovači se mi nějak nezdálo.Teď po komentáři paní Lidky váhám,jestli ten čas na vyzkoušení obětuji.Píšete,že to zabere 3x tolik času jako příprava klasického sendviče,to máte na mysli asi dobu pečení.To znamená,že by se šátečky měly péct zhruba 15 minut?
Dámy, nejsem skeptik, ale tohle jsem zkoušela zhruba před rokem. Problémy tam jsou dva. Listové těsto je prostě těsto. Takže počítejte s tím, že než takhle šátečky vyrobíte, strávíte u sedvičovače věčnost. Udělání jedné várky zabere asi 3 x tolik času než vyrobení klasických sendvičů. Druhá věc je způsob přípravy - sendvičovač prostě peče na jiném principu než trouba - takže výsledný produkt nebude tak nadýchaný jako šátečky z trouby a bude o dost mastnější.To jsou moje zkušenosti z praxe. Dělala jsem je jednou a opakovat nebudu.
Bez chybný fígl. A co sladké šátečky před pečením shora posypat dýňovými a slunečnicovými semínky, slané dtto nebo kmínem, paprikou apod ?
V jednoduchosti je síla, také jsem do teď pekla v troubě a vyndavala rozplizlé trhance (ne že by se nesnědly). A s tím vloženým papírem - nemám slov.
je to dobrý nápad, já dělám tyto sladkosti i z toustového chleba ,a ještě obaluji v m. cukru se skořicí.
Ježiš to je dobrý nápad. Zase se potvrzuje, že v jednoduchosti je krása a že člověk, zvláště pak ženská, přijde na všechno :-) Máme je určitě zítra k večeři s nutelou a meruňkama. Díky moc za nápad.
Božíčku, tak tohle by mě ani ve snu nenapadlo.Dávám 1 s hvězdičkou.
Určitě vyzkouším. Výborná inspirace DÍKY!!!
Tak dobry napad jsem uz dlouho necetla. Katko, za to ze jste to sem vlozila si zaslouzite ne panaka, ale celou flasku:-))))
Ještě jsem zapomněla dodat, že já když dělám i obyčejné toasty a nechci neustále drhnout připečený sýr z toastovací plochy, ustřihnu na šířku toastovače pečicí papír-bílý (mám zkušenost, že hnědý při pečení zapáchá), přeložím ho na půl a vložím do toastovače a pak mezi něj toasty. Sýr se nelepí a toastovač se pak jen otře. Toto můžete udělat i u těhle ovocných toastů, pokud nechcete smažit na másle, ale nebudou tak zlaté.
v podstatě jde dát do šátečků opravdu cokoliv, jak píšete, nutella, náplň jako do štrůdlu, párek se zelím, směs sýrů.....prostě co lednice dá :o)
Dobrý tip na nedělní snídani,než se rodinka vyhrabe z peřin,připravit teplé šátečky.Určitě vyzkouším.Chybí jedno hodnocení,když už jste 2 daly za 1.
no to nemá chybu!!!!!!!!!!!!!!!!!....
Super nápad na oslavu. Na jaře máme oslav strašně moc. V mrazáku mám těsto,tak hned vyzkouším, dávám též za 1.
s velkým úspěchem používám též tvarohovou nápň, nutelu nebo - pro chlapy - kombinaci sýrů a uzenin, vřele doporučuji!
Také jsem jednoduchostí receptu okouzlena a dnes jsem chtěla dělat štrůdl, tak nic-budou šátečky!
Katko, vynikající nápad!! Určitě vyzkouším, musí to být velice rychlé a celkem čistá práce, že? Už teď dávám za 11111.