• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Ovocné řezy z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Ovocné řezy z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocné řezy z listového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 450
      g listové těsto
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks bílek
  • Náplň a obložení
    • rybíz
    • ostružiny
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 125
      ml smetana
    • 2
      lžíce cukr
    • bílá želatina

Postup přípravy receptu

1
Z těsta vyválíme 4 obdélníky 20x30 cm, narovnáme je na plech vyložený papírem na pečení, propícháme vidličkou a potřeme bílkem. Ze zbylého těsta vyválíme obdélník 27x30 cm, podélně nakrájíme 6 proužků širokých 1 cm a vždy dva a dva zatočíme do šňůrky. Troubu předehřejeme na 200 °C. 2 šňůrky položíme na těsto ke kraji delší strany, 1 do středu. Z těsta nakrájíme dalších 10 proužků, opět dva a dva spleteme a klademe 7,5 cm od sebe, tím získáme 8 obdélníků. Potřeme žloutkem a pečeme 20-30 minut.
2
Ovoce omyjeme, několik odložíme na ozdobu. Šťávu uvedeme do varu, přidáme ovoce. Ve vodě rozpustíme solamyl, vlijeme do směsi, necháme přejít varem a dáme vychladnout. Smetanu s cukrem ušleháme a přidáme rozpuštěnou želatinu. Zamícháme do směsi a necháme 20 minut chladit. Směs rozdělíme na těsto a zdobíme ovocem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudinkové řezy z listového těsta s citronovou polevou

Pudinkové řezy z listového těsta s…

Závin z listového těsta s česnekem

Závin z listového těsta s česnekem

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Blanka | 5. 8. 2014 10:55

    tak se v těch šňůrkách a plátech těsta nemohu vyznat - popravdě - na konci odstavce jsem nevěděla co bylo na začátku.. ;-)

  • Helena K. | 2. 1. 2008 00:16

    Nějak se v těch šňůrkách nemohu vyznat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá želatina Bílek Cukr Listové těsto Ostružiny Rybíz Smetana Solamyl (bramborový škrob) Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Šafránové rizoto s cuketami

Šafránové rizoto s cuketami

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Chřest s bešamelovou omáčkou

Chřest s bešamelovou omáčkou

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

30 minut
Meruňková zavařenina s vanilkou

Meruňková zavařenina s vanilkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Lehký levandulový sirup

Lehký levandulový sirup

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

45 minut
Meruňkové knedlíky s marcipánem

Meruňkové knedlíky s marcipánem

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

55 minut
Višňový koláč s čokoládou

Višňový koláč s čokoládou

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

Poslední sledované recepty

86
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
63
Hrachová pomazánka (falešný hummus), základní recept
Hrachová pomazánka …
53
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
48
Salát s bramborami a makrelou
Salát s bramborami a…
48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů, proč ji jíst každý den, plus svěží recepty
Superpotravina týdne: Okurka. 6 dobrých důvodů,…
AHA.cz Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Manželství Brzobohatých v troskách? Ondřej už toká s jinou

Mimibazar Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Červený a černý rybíz: Dva klenoty vaší zahrady plné zdraví a chuti

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Když se o muže dělíte s jinou: Jak poznat, že randíte s mamánkem?

Blesk.cz Standa Majer s holou hlavou: Ukázal se jako noční gentleman

Standa Majer s holou hlavou: Ukázal se jako noční gentleman

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Další doporučené recepty:

Ovocné košíčky II.
Ovocné košíčky II.
Ovocné mléčné želé
Ovocné mléčné želé
Ovocné muffiny
Ovocné muffiny
Ovocné smoothie s červenou řepou
Ovocné smoothie s červenou řepou
Ovocné těstoviny s cottage - salát nebo hlavní chod
Ovocné těstoviny s cottage - salát nebo…
Ovocné tiramisu do skleničky
Ovocné tiramisu do skleničky
  • Recepty.cz
  • Ovocné řezy z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact