sklenice
jahodový kompot
nebo borůvkový, či malinový
750
ml
mléko
150
g
moučkový cukr
2
balíček
vanilkový cukr
3
ks
bílek
1
ks
citronová šťáva
z
60
g
želatina
Postup přípravy receptu
1
Želatinu necháme v trošce vody nabobtnat a rozpustíme ji ve 200 ml teplé šťávy z meruňkového kompotu. Necháme vychladnout. Do vychladlé želatiny vmícháme převařené studené mléko a vanilkový cukr. Bílky vyšleháme na pevný sníh, zašleháme cukr a šťávu a přimícháme do mléčné směsi. Na dno bábovkové formy uložíme okapané nebo mražené drobné ovoce, zalejeme vrstvou mléčné hmoty, uložíme okapané poloviny meruněk, zase dáme vrstvu mléčné směsi a takto opakujeme do spotřebování. Na vrchu musí být mléčná směs. Dáme do chladničky ztuhnout. Ztuhlé želé vyklopíme a krájíme jako bábovku. Můžeme zdobit šlehačkou.
2
Poznámka: je důležité pracovat s vychladlou směsí, aby se masa nesrazila. Ovoce můžeme použít jakékoliv drobné i mražené
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Laduš
|2. 10. 2014 11:54
DObrý den,
chci se zeptat zda se může vypustit mléko. Doma jsme na něco alergičtí. Předem děkuji
sarinka
|28. 2. 2013 19:42
Dodržela jsem gramáž z receptu, jen želatinu jsou rozpustila v těch 200ml štávy z meruněk ( měla jsem tu v prášku, ne ty plátky, tudíž jsem dala 6 sáčků, jsou po 10g) , do dvou hodin jsem měla dezert ztuhlý, moc chutný...
Tereza Jarčušková
|20. 2. 2006 07:17
Pravdaže, cukor si každý môže prispôsobiť podľa chuti, a mlieko tiež. Budete v tom mať menej tuku, ale dobré to bude.
kocurek
|18. 2. 2006 07:56
Můžu dát i polotučné nebo odtučněné mléko a umělé sladidlo?
Tereza Jarčušková
|17. 2. 2006 12:06
Riaďte sa podľa návodu na želatíne, nie každá je rovnaká. Dodržte množstvo želatíny podľa objemu tekutiny, aby ste to mali dobre stuhnuté. A pozor na vychladené potraviny. Keď som to robila prvýkrát, bola som nedočkavá, a zrazilo sa mi to. Druhý raz som to už neuponáhľala, neoplatí sa to. Všetko chce čas.
Jaroslava Oumarová
|17. 2. 2006 11:43
Tohle vypadá móóóc dobře:-)). Želatinu s mlékem jsem ještě nemíchala, jsem na to zvědavá. Díky:-)