Mouku prosít na vál, máslo nastrouhat, vše zpracovat na těsto. Vtlačit do suchých, nevymaštěných formiček a dorůžova upéct. Teplé vyklepnout. Po vychladnutí plnit krémem, poklást ovocem a lehce přelít želatinkou.
2
Krém: uvařit hustý pudink, dát vychladit. Cukr utřít s máslem, poté do něj zašlehat pudink do hladka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
majda
|26. 11. 2013 20:39
Výborná pochoutka <3 ;-) :-)
Helena
|15. 3. 2013 12:32
Dobrý den mohla bych se prosím zeptat kolik toho cukru do krému? Děkuji
Aja
|27. 7. 2012 01:40
Tak, jsou hotové Je to sice drbačka, ale vypadají nádherně a hřeje mě propočet, který jsem utvořila poté, co jsem ve Sparu viděla úplně stejně vypadající košíčky jeden za 13 kč...ušetřila jsem zhruba 500 kč )
Aja
|26. 7. 2012 23:01
Zrovna jsou v troubě Dělám těsta jednou tolik, jsem zvědavá...v sobotu má syn oslavu 2 roky tak snad se povedou Košíčky dělám prvně v životě tak se pak podělím o výsledek ;-)
Moc dobré, dala jsem jen tak borůvky foto přiloženo ;-)
Veronika Sochorová
|21. 9. 2010 14:30
Košíčky jsou vynikající, děkuji za recept :-)
Jana Kaboňová
|18. 3. 2008 19:25
Hledám,hledám nějaký receptík a tenhle mi padnul do oka-vyzkouším na velikonoce :-)!Ten krém se mi líbí!
Blanka L.
|21. 1. 2007 23:05
výborný recept, jenom krému by bohatě stačilo půl výše napsané dávky, ale pokud uděláte jednou tolik košíčků, tak to bude akorát... :o)
Pavlinka
|27. 12. 2006 12:53
Tak vyzkouseno,a skoro jiz snezeno.Moc dobre.Formicky jsem vymazavat opravdu nemusela.Dekuji za recept.
Pavlinka
|15. 11. 2006 13:07
Tak dekuji za odpoved,zkusim je.Doma jsem zjistila,ze mam uplne stejny recept,jen zloutek jsem mela napsany pouze jeden.Ale formicky jsem musela vymazavat.Tak urcite vyzkousim,mame je moc radi.
bramborka
|15. 11. 2006 10:52
Pavlínko,je to přesně tak jak vám již poradila Hanča.Do těsta.
Hana Rožníčková
|15. 11. 2006 09:56
Pavlínko, ty 2 lžíce přijdou do těsta.
PAVLINKA
|15. 11. 2006 09:15
Prosim,ty 2 lzice smetany se davaji do testa?Dekuji.
Di
|2. 10. 2006 07:18
Při pečení křehkého (lineckého) těsta se forma vymazávat nemusí. Těsto je mastné samo o sobě.
Jana
|1. 10. 2006 13:23
Bramborko,pudink bez másla by se vážně nedal stříkat zdobičkou.Nedržel by tvar.Ale když se vhodně naplní,ne až po okraj,to by mohl přetékat,po vychladnutí ztuhne.Navrch můžete nastříkat šlehačku a dát kousek ovoce.Je jen na vás,jestli dáte máslo nebo ne.U nás má pudinkový košíček velký úspěch.
bramborka
|29. 9. 2006 14:28
Dobrý den Gábi,už jsem je dělala opravdu mnohokrát,vyklepávám je ještě teplé a nikdy se žádný nepřilepil.A jak píše paní Jana,lít teplý pudink,já ho přece jen nechám vychladit a zašlehám máslo.Tímto udělám krém a nastříkám krásně do košíčků.Bojím se aby samotný,teplý pudink nepřetékal a hlavně že nebude tolik držet nastříkaný tvar.Zkuste je jsou výborné.Držím palce.
Gábina Houšková
|29. 9. 2006 10:54
opravdu to jde dobře vyklepnout z formiček, když se nevymazávají?
Jana
|29. 9. 2006 09:39
Zkuste dát vanilkový pudink bez másla a pod něj lžičku vašeho oblíbeného džemu.Navrch klidně i polevu,ale i bez ní je to dobré.Pudink musíte lít za tepla,aby ztuhnul až na košíčku.