• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovocné koláče
Napište svůj komentář k receptu

Ovocné koláče

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocné koláče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 500
      g hrubá mouka
    • 1
      ks droždí (Kostka)
    • 125
      ml mléko (Horké)
    • 80
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks vejce
  • Na tři náplně
    • 300
      g třešně (Angrešt)
    • 1
      kg ovoce (Jahody, maliny, borůvky)
    • 4
      ks vejce
    • 60
      g cukr
    • 200
      g zakysaná smetana
  • Na žmolenku k angreštu
    • 150
      g hrubá mouka
    • 75
      g máslo
    • 75
      g cukr
  • Na drobné ovoce
    • 2
      ks červená želatina (Sáčky)

Postup přípravy receptu

1
Do mísy prosijeme mouku. Uprostřed vyhloubíme jamku a do ní rozdrobíme droždí. Přelijeme třemi lžícemi vlažného mléka, posypeme lžičkou cukru a poprášíme trochou mouky. Necháme čtvrt hodiny uležet, aby mohl vzejít kvásek. Do mísy přidáme rozpuštěné máslo, vejce a zbývající mléko s cukrem. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut kynout. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku. Položíme ji na pečícím papírem vyložený plech a necháme ještě 15 minut kynout. Očistíme a omyjeme ovoce. Smísíme vejce s cukrem a kysanou smetanou. Rukama zpracujeme všechny přídsady na žmolenku. Troubu rozpálíme na 200 °C. Nyní jsou tři možnosti. Těsto potřeme vrstvou krému z kysané smetany. Pokud pečeme angreštový koláč, posypeme jej žmolenkou. Višně pouze pocukrujeme. Koláč pečeme asi 35 minut. Když pečeme koláč s drobným ovocem, odebereme 200 g a rozmačkáme je. Pyré vmícháme do smetany. Tou potřeme těsto a pečeme 35 minut. Na vychladlý koláč rozložíme ovoce a přelijeme podle návodu připravenou žmolenkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Ovocné těstoviny s cottage - salát nebo hlavní chod

Ovocné těstoviny s cottage - salát…

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie | 2. 8. 2013 14:10

    Místo hrubé jsem použila polohrubou mouku, nahoru dala tvaroh a směs rybízů a borůvek a výsledek je dokonalý, lepší koláče neexistují <3 :-*

  • Gábina Houšková | 23. 3. 2007 07:55

    Želatinu připravíte podle návodu na sáčku a zalejete ovoce na koláči - místo žmolenky

  • Adrian Cermak | 22. 3. 2007 17:49

    Recept sa mi paci akurat ho skusam mam jednu otazku co urobim s zelatinou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Srpen Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená želatina Cukr Droždí Hrubá mouka Máslo Mléko Ovoce Třešně Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Ostrá pomazánka s pivem

Ostrá pomazánka s pivem

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Třešňový koláč

Třešňový koláč

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Cuketové špekáčky

Cuketové špekáčky

Cottage pomazánka s tuňákem

Cottage pomazánka s tuňákem

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

195
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
141
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Čočková polévka s klobásou
Čočková polévka s…
29
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

Bouček si „lovcem“ na Primě zavařil: Stopli mu Inkognito!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Ovocné knedlíky z krupicové kaše
Ovocné knedlíky z krupicové kaše
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Ovocné kostky
Ovocné kostky
Ovocné košíčky
Ovocné košíčky
Ovocné košíčky II.
Ovocné košíčky II.
  • Recepty.cz
  • Ovocné koláče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact