• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovocné koláče
Napište svůj komentář k receptu

Ovocné koláče

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocné koláče
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na těsto
    • 500
      g hrubá mouka
    • 1
      ks droždí (Kostka)
    • 125
      ml mléko (Horké)
    • 80
      g cukr
    • 100
      g máslo
    • 2
      ks vejce
  • Na tři náplně
    • 300
      g třešně (Angrešt)
    • 1
      kg ovoce (Jahody, maliny, borůvky)
    • 4
      ks vejce
    • 60
      g cukr
    • 200
      g zakysaná smetana
  • Na žmolenku k angreštu
    • 150
      g hrubá mouka
    • 75
      g máslo
    • 75
      g cukr
  • Na drobné ovoce
    • 2
      ks červená želatina (Sáčky)

Postup přípravy receptu

1
Do mísy prosijeme mouku. Uprostřed vyhloubíme jamku a do ní rozdrobíme droždí. Přelijeme třemi lžícemi vlažného mléka, posypeme lžičkou cukru a poprášíme trochou mouky. Necháme čtvrt hodiny uležet, aby mohl vzejít kvásek. Do mísy přidáme rozpuštěné máslo, vejce a zbývající mléko s cukrem. Vypracujeme vláčné těsto, které necháme 30 minut kynout. Na pomoučeném vále vyválíme z těsta placku. Položíme ji na pečícím papírem vyložený plech a necháme ještě 15 minut kynout. Očistíme a omyjeme ovoce. Smísíme vejce s cukrem a kysanou smetanou. Rukama zpracujeme všechny přídsady na žmolenku. Troubu rozpálíme na 200 °C. Nyní jsou tři možnosti. Těsto potřeme vrstvou krému z kysané smetany. Pokud pečeme angreštový koláč, posypeme jej žmolenkou. Višně pouze pocukrujeme. Koláč pečeme asi 35 minut. Když pečeme koláč s drobným ovocem, odebereme 200 g a rozmačkáme je. Pyré vmícháme do smetany. Tou potřeme těsto a pečeme 35 minut. Na vychladlý koláč rozložíme ovoce a přelijeme podle návodu připravenou žmolenkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Ovocné těstoviny s cottage - salát nebo hlavní chod

Ovocné těstoviny s cottage - salát…

Ovocné bezé

Ovocné bezé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie | 2. 8. 2013 14:10

    Místo hrubé jsem použila polohrubou mouku, nahoru dala tvaroh a směs rybízů a borůvek a výsledek je dokonalý, lepší koláče neexistují <3 :-*

  • Gábina Houšková | 23. 3. 2007 07:55

    Želatinu připravíte podle návodu na sáčku a zalejete ovoce na koláči - místo žmolenky

  • Adrian Cermak | 22. 3. 2007 17:49

    Recept sa mi paci akurat ho skusam mam jednu otazku co urobim s zelatinou?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Srpen Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená želatina Cukr Droždí Hrubá mouka Máslo Mléko Ovoce Třešně Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčkový ovocný koláč

Hrníčkový ovocný koláč

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Barevné pomazánky - z červené řepy

Barevné pomazánky - z červené řepy

Dušené zelí - zadělávané

Dušené zelí - zadělávané

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Jablečná buchta
Jablečná buchta
24
Bezinková limonáda
Bezinková limonáda
21
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

Zrádci dorazili na televizní obrazovky: Jak si vedli?

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: &#039;Je to ta nejlepší teenagerská máma!&#039;

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Ovocné knedlíky z krupicové kaše
Ovocné knedlíky z krupicové kaše
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Ovocné kostky
Ovocné kostky
Ovocné košíčky
Ovocné košíčky
Ovocné košíčky II.
Ovocné košíčky II.
  • Recepty.cz
  • Ovocné koláče
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact