• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Napište svůj komentář k receptu

Ovocné knedlíky ze spařeného těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • ovoce
    • 50
      g máslo
    • 2
      ks žloutek 1-2
    • sůl
    • 250
      g hrubá mouka
    • 0,50
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Mouku smícháme se solí a v míse zalijeme vařícím mlékem, ve kterém jsme rozpustili tuk a vše za horka smícháme a důkladně propracujeme vařečkou. Do částečně prochladlého těsta přidáme žloutky a vypracujeme těsto, které musí být vláčné, ale tužší. Hned děláme knedlíky, vaříme 6-7 minut. S těstem se krásně pracuje, protože se nelepí jako tvarohové, jde udělat tenká stěna knedlíku.
2
Je to jednodušší varianta páleného těsta, které dělává velmi zřídka moje matka, protože je pracnější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta

Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dagmar | 23. 5. 2015 11:03

    Výborne!!! Múka sa musí dať do vriaceho mlieka, aby sa cesto nelepilo. Dakujem za tip na sobotný obed. :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 22. 7. 2014 22:44

    Nejsem z tohoto receptu nijak nadšená. Těsto se mi poměrně dost lepilo (viz foto v galerii), rozhodně jsem měla silnější "stěnu" na ovoci, než když dělám klasicky z tvarohového těsta. Vzhledem k tomu, že mi přišlo i docela pracné těsto vymíchat, abych se zbavila kousků a chuťově nás také moc neoslovilo (i po uvaření mi přišla chuť jako u syrového odpalovaného těsta), nebudu už tyto knedlíky dělat.

  • Zlatka | 10. 1. 2014 12:28

    Právě jsem dovařila, je pravda, že na uvedené množství mouky je mléka příliš mnoho, těsto bylo hodně řídké a lepivé, musela jsem dost mouky přidat, ale používala jsem hrubou špaldovou mouku, klasická pšeničná by se možná chovala "lépe" :-) Každopádně fajn recept !

  • zdenka | 20. 10. 2013 12:28

    tak jsem knedlíčky právě dovařila a jsou výborný :-* :-)

  • Mirka | 4. 10. 2013 23:53

    Já je dělám podle mojí maminky úplně jednoduše a jsou skvělé. Na vál si nasypu kopičku polohrubé mouky, tu osolím a uprostřed kopičky udělám důlek. Do toho dám lžíci sádla a za pomoci tupého nože a vařící vody zpracuji těsto. Dokončím zpracování rukou. Těsto přkryji hrnkem, ve kterém jsem uvařila vodu a nechám asi 5-10 minut odpočinout. Pak zpracuji ovocné knedliky - švestky, nakrájená a oloupaná jablka, jahody i maliny - podle ročního období a vařím ve vroucí vodě až vyplavou (asi 5 minut). Na talíři posypu nastrouhaným tvrdým tvarohem, práškovým cukrem a poliji rozpáleným máslem. Ňam Ňam Ňam

  • kulíšek | 1. 9. 2013 09:10

    Právě jsem zkusila udělat s tohoto receptu knedlíky a těsto bylo řídké.Poměr mléka k mouce je špatný a chtěla bych vidět jak by to paní autorka zvládla.Chtělo by to i s videem.

  • Tereza T
    Tereza T | 19. 7. 2011 10:13

    Opraveno, díky.

  • autorka | 19. 7. 2011 08:57

    Koukla jsem po letech na tento recept a je v něm chyba, psala jsem původně 1/2 litru mléka a najednou je tam psaný litr.Při přepisu do tabulky to asi vzalo jenom to 1. Děkuji za opravu.

  • Roman | 30. 6. 2011 18:56

    Recept je výborný ale moje babička dávala pokaždé místo hrubé mouky mouku hladkou a to je panečku bašta.Mléka stačí čvrt litru ajeden žloudek.Nejlíp chutnají posypané tvarohem.

  • Jana | 21. 10. 2010 10:00

    Ráda bych to těsto zkusila, ale nezdá se mi poměr mléka a mouky. 1litr mléka se mi zdá opravdu hodně. Není to překlep?

  • Milan Trávníček | 17. 6. 2009 13:54

    Těsto se povedlo skvěle a knedlíky byly výborné!!

  • autorka receptu | 2. 8. 2007 16:25

    Tak to nevím, kde jste udělala chybu, protože tohle těsto jsem dělala mockrát, přesně vážené i od oka a těsto je spíš tuhé než řídké a vyžaduje trochu sílu v rukách při zapracovávání žloutku.Asi jste se fakt měla víc soustředit na vaření a ne myslet na hádku s manželem.Ingredience jsou opravdu napsané správně.

  • pet petová | 31. 7. 2007 13:00

    Dnes jsem se dost pohádala s manželem...pak jsem dělala tuto těsto...a jen dodám,že mít po ruce autorku,tak nevím co by si vyslechla.Dala jsem pomalu 1/2kg mouky a stále to bylo řídké,tak nakonec těsto-dali se to tak nazvat letělo do koše!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Máslo Mléko Ovoce Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Boršč

Boršč

Rybí salát z králíka

Rybí salát z králíka

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Vdolky - rozpeky

Vdolky - rozpeky

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

97
Houbovo-zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Houbovo-zeleninová…
93
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
84
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
81
Jemná kuřecí polévka
Jemná kuřecí polévka
56
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 2.7. 2025: Koho zaskočí změna plánů a kdo by měl dnes trochu zvolnit?

Denní horoskop na středu 2.7. 2025: Koho zaskočí změna plánů a kdo by měl dnes trochu zvolnit?

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Dcera Dvorské vládne náboženské skupině: Jak žije Parsifal po útěku ze sekty!

Dcera Dvorské vládne náboženské skupině: Jak žije Parsifal po útěku ze sekty!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Další doporučené recepty:

Ovocné chuťovky
Ovocné chuťovky
Ovocné knedlíky z krupicové kaše
Ovocné knedlíky z krupicové kaše
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Ovocné knedlíky z tvarohového těsta
Ovocné koláče
Ovocné koláče
Ovocné kostky
Ovocné kostky
Ovocné košíčky
Ovocné košíčky
  • Recepty.cz
  • Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact