Tvaroh rozdrobíme v mouce, přidáme vejce, tekuté máslo, špetku soli a tolik mléka abychom vypracovali hladké, ale husté těsto. Z těsta uválíme váleček, rozdělíme na dílky a obalujeme ovoce. Švestky, kousky jablek, meruňky apod. Těsto mužeme také vykrajovat lžíci, tak aby kousky byly pokud možno stejné. Hotové knedlíky vhodíme do vaříci vody a vaříme 5-7 minut podle velikosti. Uvařené knedlíky vyjmeme, vidličkou propíchneme, aby vyšla pára. Sladíme moučkovým cukrem, posypeme strouhaným tvarohem, nebo kakaem a omastíme rozehřatým máslem.
moje první plnene tvarohove knedliky a nezbyl ani jeden :-) takze mohu jen a jen doporucit :-) :-) :-)
Miska
|3. 6. 2014 19:18
Tak musím pochvalit , velice nám chutnaly a už jsem si ho přidala k oblibeným.Děkuji moc :-)
Misanekuk
|30. 6. 2013 11:12
Tak jsem to zkusila a musím pochvalit, jen trochu víc cukru jsme tam přidaly , s jedne porce 19 knedlíku :-) super
Jirka z Ústí
|22. 6. 2013 11:59
Já jsem z této dávky vyrobil 21 jahodových knedlíků. Když tyhle knedlíky dělám, dělám je ze tří až čtyř dávek, kvůli namražení do zásoby. Jahody jsem napřed nechal zmrazit, aby se dobře obalovaly v těstě. Dbal jsem na dostatek plh mouky, aby se mi nelepilo těsto na ruce a stůl, Pořádně jsem každý knedlík poválel v dlaních, aby bylo těsto rovnoměrně rozprostřené kolem ovoce, nakonec jsem každý knedlík v misce s moukou pomoučnil, aby se k sobě nelepily a naskládal jsem je na tácek a v této úpravě prudce zmrazil na -24°C. Pak je stačí uložit do sáčku, do mrazáku a můžete použít jen takové množství, které potřebujete. Já je ještě navíc zmrazené ještě zavakuuji, kvůli lepší trvanlivosti. Je paráda, když přijde návštěva třeba v prosinci a vy jim můžete nabídnout čerstvé jahodové knedlíky. Mám zkušenost i s meruňkami, švestkami, rebarborou, nebo dalším nakyslým ovocem. ...Jo a do těsta vmíchávám navíc sáček vanilkového cukru. To je podle mlsnosti naší rodiny. Tak dobrou chuť! :-)
Marcela Muckova
|25. 1. 2006 10:26
Tvarohovým těstem se ovoce obaluje.Dobře se těsto vykrajuje lžíci.Těsto trochu roztahneme do prostřed dame ovoce a zabalíme.
Hana Musilová
|24. 1. 2006 16:03
Nevím jestli jsem pochopila dobře to s tím ovocem. Mám ho nakrájet na malé kousky a pak ho následně vtláčet do tvarohového těsta? Dík za info