V míse třeme 30g másla se solí, po částech přidáváme a zatřeme tvaroh, vejce a pak střídavě mléko a mouku. Vláčné těsto lehce vyválíme v placku, kterou nakrájíme na pruhy a ty na čtverce. Do každého vložíme 1 meruňku, švestku nebo 3-4 višně, dobře zabalíme a zakulatíme. Do širšího kastrolu dáme vařit vodu. Knedlíky v ní vaříme šest až osm min. Když vyplavou na povrch, zkusíme jeden překrojit, zda je dobře provařen. Knedlíky scedíme. Podáváme je sypané cukrem, strouhaným tvarohem a pokapané roztopeným máslem. Knedlíky je možné dělat i ze zmrazeného ovoce. Ovoce nerozmrazujeme, obalujeme je do těsta ztuhlé a hned vaříme, protože ovoce při rozmrazení by zředilo těsto a to by změklo. Uvedené množství postačuje jako moučník. Pokud mají být knedlíky konzumovány jako hlavní jídlo je nutné množství surovin 2-3x zvýšit.