• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovocná šťáva z červené řepy
Napište svůj komentář k receptu

Ovocná šťáva z červené řepy

autor: Plevová Petra
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocná šťáva z červené řepy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg červená řepa
    • 5
      l voda
    • 100
      g kyselina citronová
    • 4
      kg cukr
    • 40
      ks umělé sladidlo
    • 2
      ks tresť (jahodová, malinová, borůvková apod.)
    • konzervační přípravek

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou syrovou řepu nastrouháme, přidáme vodu a kyselinu citronovou a 1,5 hodiny vaříme. Potom řepu scedíme.
2
1.varianta: do vzniklé šťávy přidáme sladidlo, cukr, tresť, konzervační přípravek (množství podle návodu na sáčku) a dobře rozmícháme (už znovu nevaříme). Studené plníme do jakýchkoliv lahví (mám vyzkoušené PET lahve) a uzavřeme.
3
2 varianta, bez konzervačního přípravku: do vzniklé šťávy přidáme sladidlo, cukr a přivedeme k varu. Pak přidáme tresť a horké plníme do okurkových lahví, zavíčkujeme, opatrně otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Takhle zavařená šťáva vydrží velmi dlouho a já využiji okurkové lahve, kterých mám velmi mnoho. Před upotřebením šťávu přeliji pro snazší manipulaci do lahve s úzkým hrdlem.
4
!!! Ovocnou tresť vybíráme tak, aby vůně ladila s barvou (ananasová, nebo meruňková červená šťáva by působila poněkud divně) :-))))))
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Guláš z červené řepy II.

Guláš z červené řepy II.

Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • TerezkaBay | 26. 12. 2015 00:19

    Miluji recepty z červené řepy, je to skvělá surovina a moc prospěšná zdraví, taky přidávám jeden co mám ráda :) https://www.eujuicers.cz/magazin/propasujte-do-jidelnicku-cervenou-repu

  • Ahoso | 12. 3. 2012 14:46

    Dobrý den, pokud vím, tak vařením řepa ztrácí řepa většinu svých látek :'( Doporučuji čerstvou červenou řepu projet odšťavňovačem a 1x týdně si dát skleničku a určitě to má větší účinek než uvařená řepa ;-) Markéta

  • Libor | 12. 10. 2011 21:14

    vyzkoušej te malinovou,višňovou a nebo jahodovou,vynikající u nás běžně k dostání v drogerii a nebo v Jednotě Mor.Krumlově

  • jana | 18. 9. 2011 21:07

    Dobrý večer, marně se snažím sehnat nějakou jinou tresť než mandlovou, rumovou a ananasovou. Poradíte mi, prosím? S pozdravem, Jana

  • gabriela | 10. 12. 2010 21:12

    recept se mi líbí tak ho chci vyzkoušet. Ale chci se zeptat, když to nechám vychladnout (myslím v té druhé variantě), kde to mám skladovat (stačí sklep, pokoj a nebo lednice). a také jak dlouho to může být skladováno? Děkuji :-)

  • Anna Březinová | 26. 10. 2007 21:55

    Každý rok pěstuji červenou řepu na šťávu, protože je velice zdravá (játra a slinivka) a ta sklenička tresti není v podstatě žádná chemie a je moc dobrá, Používám tresti malinovou, jahodovou a griotku na chuť po višních.

  • Petra Plevová | 26. 10. 2007 16:22

    Já se nezlobím,klidně si kupte ovocný sirup v obchodě(když si přečtete složení,zjistíte,že v tom žádný rozdíl není).A co se týká práce,tak ta mi nevadí.Snažím se zpracovat všechny výpěstky ze zahrady.

  • Anonym | 24. 10. 2007 13:40

    No nezlobte se, ale tolik práce a tolik chemie,to si raději odpustím.

  • Petra Plevová | 23. 10. 2007 16:25

    Paní Evo,ovocná tresť je potravinářské přírodně identické aroma.Prodává se v malinkých lahvičkách v drogeriích.Existují různé druhy,kromě ovocných.Např.rumová a vanilková do dortových krémů,mandlová do nepravého marcipánu apod.Slouží k,,ovonění"pokrmu,na chuť nemá vliv.

  • Eva Červenková | 23. 10. 2007 13:11

    co je to ovocna trest?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Ledový čaj Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Nealkoholické Studené Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená řepa Cukr Konzervační přípravek Kyselina citronová Tresť Umělé sladidlo Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Vánoční chlebíček ze zbylých bílků

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Medové perníčky III.

Medové perníčky III.

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Thajská polévka

Thajská polévka

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Bílá polévka z hlívy ústřičné

Plněné taštičky z listového těsta

Plněné taštičky z listového těsta

Vaječné toasty

Vaječné toasty

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

37
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
30
Salát z pečené červené řepy
Salát z pečené červené…
18
Míša řezy
Míša řezy
17
Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

Útok Kateřiny Brožové na Jílkovou: „Míše dnes asi přeskočilo, nebo má upito!“

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Ovocná šťáva z červené řepy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact