čerstvé ovoce
nebo kompotované, dle vlastního výběru
100
g
zakysaná smetana
(nemusí být)
skořice - mletá
Postup přípravy receptu
1
Rýži uvaříme ve vodě se špetkou soli a lžící cukru doměkka. Necháme zchladnout. Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem dotuha, trochu necháme na dozdobení (nemusíme). Vychladlou rýži ještě dochutíme cukrem a vmícháme ušlehanou smetanu se zakysanou smetanou. Dochutit můžeme i mletou skořicí. Ovoce dle vlastního výběru pokrájíme na menší kousky a buď do rýžovo-smetanové směsi vmícháme nebo ovocem směs v miskách prokládáme. Můžeme podávat a jíst ihned nebo smetanovou rýži necháme vychladit. Před podáváním dozdobíme smetanou a ovocem.
Šlehačku jsem vyměnila za kysanou smetanu, taky dala meruňky a byla to lahůdka.
Jiřina Rožlová
|26. 10. 2011 09:42
Dávala jsem meruňky z kompotu a po sladké rýži se jen zaprášilo, děkuji za výborný recept, určitě budu dělat častěji. Navíc je to dobrůtka i pro naše nejmladší a těm jsem se zavděčila nejvíc.