skořice - mletá
nebo vanilka, citronová či pomerančová kůra...
med
, cukr, sirup... dle chuti
ovoce
sezónní nebo kompotované, dle chuti
kokos
, ořechy, mandle, čokoláda...
Postup přípravy receptu
1
Quinou propláchneme vařící vodou, dáme do hrnce, zalijeme kokosovým mlékem, dochutíme dle chuti skořicí, vanilkou, čerstvě strouhanou kůrou... a vaříme na mírném plameni cca 15 minut doměkka. Ke konci vařeni přiléváme mléko dle požadované hustoty kaše. Přilévat můžeme samozřejmě i další kokosové mléko.
Po uvaření kaši dosladíme dle vlastní chuti medem, cukrem, sirupy... Pokud budeme kaši připravovat v zimě a během léta jsme si připravili zásoby pečeného čaje, můžeme ho použít i jako sladidlo.
3
Do kaše vmícháme ovoce dle vlastní chuti: jahody, maliny, borůvky, rybíz, broskve, meruňky..., pokud budeme používat kompotované, šťávou z kompotu můžeme kaši jak osladit, tak i naředit během vaření do požadované konzistence.
4
Kaši před podáváním můžeme dozdobit nasekanými ořechy, kokosem, čokoládou..., pokapat medem nebo sirupem... Vše dle vlastní chuti.