mleté ořechy
A ovoce podle sezóny (jahody, třešně, meruňky, rybíz atd.) v zimě může být i kompotované
Postup přípravy receptu
1
Žloutky + voda vymíchat, přidat práškový cukr a olej, postupně kakao + mouka + prášek do pečiva, hrst ořechů, rozinky a sníh ze 6-ti bílků. Použijeme klasický hluboký plech, který vytřeme Palmarínem (olejem) a dobře vysypeme moukou. Těsto vlijeme na plech, urovnáme a poklademe ovocem.
2
Pečeme při 180-200 °C. Zkoušíme špejlí. Po vychladnutí, můžeme posypat práškovým cukrem, případne na každý řez nastříkat šlehačku, ale jsou dobré i samotné, bez cukru a šlehačky.
Mně se moc nepovedla, ovoce mi propadlo úplně na spodek bublaniny, a tu jsem připálila, protože jsem to neuhlídala. Takže jsem většinu ovoce musela odřezat se spáleným spodkem. :D Ale za to samozřejmě nemůže autor receptu :)
Horní polovinu bublaniny jsem měla v pořádku, chutnala nám, ale ještě to nebylo úplně jako od maminky, zkusím i ten druhý recept, co autorka tady na stránkách má a porovnám :)