g
ovoce
kompotované nebo čerstvé - MIX (+ na ozdobu)
0,50
l
smetanový jogurt
cukr krupice
-dle chuti
1
ks
želatina - mletá
např. Dr.Oetker-jemně mletá
smetana ke šlehání
-na ozdobu
Postup přípravy receptu
1
Mističky nebo nízké skleničky vymažeme olejem nebo vyložíme folií.Jogurt osladíme dle chuti a vmícháme do něj želatinu připravenou dle návodu.Do mističek(skleniček) pak nalijeme želé a ovoce do něj rovnoměrně zatlačíme(pokud chceme zachovat bílou barvu želé) nebo můžeme rovnou ovoce v jogurtu zamíchat a do misek nalít s jogurtovým želé.Takto připravené necháme vychladit a ztuhnout.Podáváme jako lehkou svačinku nebo dezert zdobené šlehačkou a ovocem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Hanka
|27. 6. 2016 10:20
Skvělá zdravá svačinka. Vřele doporučuji
Danuš
|25. 3. 2012 17:09
To je lahůdka!!!
Škárová
|27. 6. 2011 19:42
Namíchala jsem do želatiny rybíz,maliny,angrešt,jahody.Ovoce je v želatině ještě za dva dny jako čerstvé a nevadne.Jsem diabetik a absolutně mi tenhle dezert vyhovuje,protože můžu použít sladidlo.Děkuji