• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Napište svůj komentář k receptu

Ovoce pod makovou peřinou - koláč

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 300
      g čerstvé ovoce očištěné : nejlépe švestky, hrušky nebo jablka cca
    • 2
      ks vejce
    • 40
      g mák mletý
    • 30
      g hrubá mouka
    • 30
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 30
      g maizena
    • 0,50
      lžička skořice - mletá
    • 80
      g cukr krupice
    • 1
      lžíce vařící voda plná
    • tuk 18 x 24 cm nebo kulaté 22 cm

Postup přípravy receptu

1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, přidáme mák, skořici(nemusí být), mouku, solamyl, promícháme a nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.
2
Do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku naskládáme větší kousky očištěného ovoce, na které rozetřeme připravené těsto a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova. Po upečení můžeme ještě pocukrovat moučkovým cukrem.
3
Podáváme ještě vlažný nebo teplý, ale výborný je i vychladlý, jen už nebude mít tak křupavou peřinu. Podávat můžeme s kopečkem smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květák pod peřinou

Květák pod peřinou

Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Kuřecí řízky pod sýrovou peřinou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

Vepřové kapsy pod sýrovou peřinou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tonto
    Tonto | 28. 7. 2014 09:23

    To zní moc dobře, mák se u nás dlouho nikdy neohřeje :-P

  • Miroslava H. | 30. 7. 2012 11:43

    Výborná sladkost ke kafi, hodila by se taky jako rychlý moučník, když už je návštěva skoro za dveřma! :-)

  • Danča | 5. 12. 2011 14:20

    Připravovala jsem ho návštěvě ke kávě a měla jsem s ním úspěch, děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Řezy Dezerty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čerstvé ovoce Cukr krupice Hrubá mouka Maizena Mák mletý Skořice - mletá Solamyl (bramborový škrob) Tuk Vařící voda Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Játrová paštika IV.

Játrová paštika IV.

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Ovesné sušenky s jablky a čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Olomoucký "tatarák" - pomazánka

Hrášková polévka - sýrová

Hrášková polévka - sýrová

Ledový salát jako příloha

Ledový salát jako příloha

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

47
Bigos
Bigos
23
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí
Křupavé hovězí nudličky…
23
Cizrnová polévka - vydatná
Cizrnová polévka -…
20
Hovězí guláš s domácím Bavorským knedlíkem
Hovězí guláš s domácím…
17
Kuře na paprice
Kuře na paprice

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

Hvězda Ordinace Ha Thanh Špetlíková: S její kavárnou je konec!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Velký erotický horoskop s fešáky z Men4Queen: Které znamení je jako žhavý magnet?

Další doporučené recepty:

Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovoce v jogurtovém želé
Ovoce v jogurtovém želé
Ovoce v těstíčku
Ovoce v těstíčku
Ovoce v želé
Ovoce v želé
  • Recepty.cz
  • Ovoce pod makovou peřinou - koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact