g
čerstvé ovoce
očištěné : nejlépe švestky, hrušky nebo jablka cca
2
ks
vejce
40
g
mák mletý
30
g
hrubá mouka
30
g
solamyl (bramborový škrob)
30
g
maizena
0,50
lžička
skořice - mletá
80
g
cukr krupice
1
lžíce
vařící voda
plná
tuk
18 x 24 cm nebo kulaté 22 cm
Postup přípravy receptu
1
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny, přidáme mák, skořici(nemusí být), mouku, solamyl, promícháme a nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.
2
Do máslem vymazaného a moukou vysypaného pekáčku naskládáme větší kousky očištěného ovoce, na které rozetřeme připravené těsto a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dorůžova. Po upečení můžeme ještě pocukrovat moučkovým cukrem.
3
Podáváme ještě vlažný nebo teplý, ale výborný je i vychladlý, jen už nebude mít tak křupavou peřinu. Podávat můžeme s kopečkem smetany.