• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ovesný pudink, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesný pudink, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g ovesná mouka nebo vločky
    • 500
      ml voda
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 2
      lžička mák mletý
    • 1
      lžička máslo šmolc, ghee, volitelně
    • 1
      lžička strouhaný kokos volitelně

Postup přípravy receptu

1
Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže.
2
Den předem, v 0,5 l nádobě, do 320 ml studené vody přisypávat po lžičkách ovesnou mouku na hladinu. Mouka dobře saje vodu, není nutné rozmíchání. Musí být tenká vrstva na hladině. Namočenou mouku nechat odležet v chladničce 12-20 hodin.

RADA: Ovesné vločky 8x jinak

3
Vyndat z chladničky 1-2 hodiny před vařením. Vařit v nádobě se silnostěnným (sendvičovým) dnem. Rozmíchat odleženou směs těsně před přilitím do 180 ml vařící vody. Směs je dost ztuhlá a slepená. Rozmíchat také během ohřevu. Ohřívat středním až silným ohřevem pro zhoustnutí vlákniny. Po začátku varu ztlumit a osolit. Dobře umletá mouka potřebuje var 1 minutu. Druhé zabublání po zamíchání.
4
Po uvaření nalít do nádoby vhodné pro následné vyklopení. Vhodné je vymazat ji máslem. Pro suchý povrch po vyklopení lze vysypat formu strouhaným kokosem. Nechat vychladnout nejméně 3 hodiny pro ztuhnutí.
5
Poznámka autora receptu: Názvy: flammeri, chalva, polenta, ztuhlá kaše. Varianta bez mletí, 110 g ovesných vloček jemných namočit sypáním do 430 ml studené vody. Vločky vařit 20 minut, občas míchat. Podle požadavku hustoty je rozpětí celkové vody 500-900 ml. Pro vločky je vhodnější větší množství vody kvůli vaření. Lze rozmíchat mletý mák (na fotografii), nebo i jiné přísady dle chuti. Výsledek je lepivý, soudržný. Vaření pouze ze studené vody má ve výsledku žmolky. Ve velkém množství vody (700+ ml) je málo žmolků. Jiná možnost mletí je umlít část vloček (nebo krupice) na mlýnku na mák na polohrubou mouku, 10% směsi (velmi zdlouhavé). Nebo umlít na čistém mlýnku na kávu. Lze použít i mixér kuchyňského robotu. Umletou směs lze skladovat 2-3 měsíce. V případě kupované ovesné mouky je nutné před koupí kontrolovat obsah vlákniny. Hodnoty vyšší než 8 g/100 g mouky mohou způsobit zažívací potíže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

Ovesný turecký med, základní recept

Ovesný turecký med, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mák mletý Máslo Ovesná mouka Strouhaný kokos Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové řízky

Kapustové řízky

Bábovka "perníková"

Bábovka "perníková"

Borůvkový koláč IV.

Borůvkový koláč IV.

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Kuře v sáčku

Kuře v sáčku

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Bramborovo-špenátová polévka

Bramborovo-špenátová polévka

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

66
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
50
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
49
Řepová polévka s koprem
Řepová polévka s koprem
43
Pečená pražma s mangovou salsou
Pečená pražma s mangovou…
42
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
AHA.cz Drama na koncertě Marka Ztraceného: Masáž srdce na pódiu

Drama na koncertě Marka Ztraceného: Masáž srdce na pódiu

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Princátka George, Louis a Charlotte: Camille říkají Gaga! A co přezdívka krále?

Princátka George, Louis a Charlotte: Camille říkají Gaga! A co přezdívka krále?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Další doporučené recepty:

Ovesno-ořechový pudink
Ovesno-ořechový pudink
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový…
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce v jogurtovém želé
Ovoce v jogurtovém želé
  • Recepty.cz
  • Ovesný pudink, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact