• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovesný pudink, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesný pudink, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g ovesná mouka nebo vločky
    • 500
      ml voda
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 2
      lžička mák mletý
    • 1
      lžička máslo šmolc, ghee, volitelně
    • 1
      lžička strouhaný kokos volitelně

Postup přípravy receptu

1
Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže.
2
Den předem, v 0,5 l nádobě, do 320 ml studené vody přisypávat po lžičkách ovesnou mouku na hladinu. Mouka dobře saje vodu, není nutné rozmíchání. Musí být tenká vrstva na hladině. Namočenou mouku nechat odležet v chladničce 12-20 hodin.

RADA: Ovesné vločky 8x jinak

3
Vyndat z chladničky 1-2 hodiny před vařením. Vařit v nádobě se silnostěnným (sendvičovým) dnem. Rozmíchat odleženou směs těsně před přilitím do 180 ml vařící vody. Směs je dost ztuhlá a slepená. Rozmíchat také během ohřevu. Ohřívat středním až silným ohřevem pro zhoustnutí vlákniny. Po začátku varu ztlumit a osolit. Dobře umletá mouka potřebuje var 1 minutu. Druhé zabublání po zamíchání.
4
Po uvaření nalít do nádoby vhodné pro následné vyklopení. Vhodné je vymazat ji máslem. Pro suchý povrch po vyklopení lze vysypat formu strouhaným kokosem. Nechat vychladnout nejméně 3 hodiny pro ztuhnutí.
5
Poznámka autora receptu: Názvy: flammeri, chalva, polenta, ztuhlá kaše. Varianta bez mletí, 110 g ovesných vloček jemných namočit sypáním do 430 ml studené vody. Vločky vařit 20 minut, občas míchat. Podle požadavku hustoty je rozpětí celkové vody 500-900 ml. Pro vločky je vhodnější větší množství vody kvůli vaření. Lze rozmíchat mletý mák (na fotografii), nebo i jiné přísady dle chuti. Výsledek je lepivý, soudržný. Vaření pouze ze studené vody má ve výsledku žmolky. Ve velkém množství vody (700+ ml) je málo žmolků. Jiná možnost mletí je umlít část vloček (nebo krupice) na mlýnku na mák na polohrubou mouku, 10% směsi (velmi zdlouhavé). Nebo umlít na čistém mlýnku na kávu. Lze použít i mixér kuchyňského robotu. Umletou směs lze skladovat 2-3 měsíce. V případě kupované ovesné mouky je nutné před koupí kontrolovat obsah vlákniny. Hodnoty vyšší než 8 g/100 g mouky mohou způsobit zažívací potíže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

Ovesný turecký med, základní recept

Ovesný turecký med, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mák mletý Máslo Ovesná mouka Strouhaný kokos Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Feferonový salát

Feferonový salát

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Bramborová frittata

Bramborová frittata

Hrášková polévka se slaninou

Hrášková polévka se slaninou

Zdravá kakaová vegan bábovka

Zdravá kakaová vegan bábovka

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

76
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
30
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
22
Skvělé kakaové věnečky
Skvělé kakaové věnečky
21
Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka
Dvoubarevný kefírový…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Ovesno-ořechový pudink
Ovesno-ořechový pudink
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový…
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce v jogurtovém želé
Ovoce v jogurtovém želé
  • Recepty.cz
  • Ovesný pudink, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact