• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovesný pudink, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesný pudink, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní recept
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 110
      g ovesná mouka nebo vločky
    • 500
      ml voda
    • 3
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 2
      lžička mák mletý
    • 1
      lžička máslo šmolc, ghee, volitelně
    • 1
      lžička strouhaný kokos volitelně

Postup přípravy receptu

1
Umlít ovesné vločky (jemné) šrotovníkem na směs hrubé mouky a krupice (do zásoby). Jemnější směs viz poznámka níže.
2
Den předem, v 0,5 l nádobě, do 320 ml studené vody přisypávat po lžičkách ovesnou mouku na hladinu. Mouka dobře saje vodu, není nutné rozmíchání. Musí být tenká vrstva na hladině. Namočenou mouku nechat odležet v chladničce 12-20 hodin.

RADA: Ovesné vločky 8x jinak

3
Vyndat z chladničky 1-2 hodiny před vařením. Vařit v nádobě se silnostěnným (sendvičovým) dnem. Rozmíchat odleženou směs těsně před přilitím do 180 ml vařící vody. Směs je dost ztuhlá a slepená. Rozmíchat také během ohřevu. Ohřívat středním až silným ohřevem pro zhoustnutí vlákniny. Po začátku varu ztlumit a osolit. Dobře umletá mouka potřebuje var 1 minutu. Druhé zabublání po zamíchání.
4
Po uvaření nalít do nádoby vhodné pro následné vyklopení. Vhodné je vymazat ji máslem. Pro suchý povrch po vyklopení lze vysypat formu strouhaným kokosem. Nechat vychladnout nejméně 3 hodiny pro ztuhnutí.
5
Poznámka autora receptu: Názvy: flammeri, chalva, polenta, ztuhlá kaše. Varianta bez mletí, 110 g ovesných vloček jemných namočit sypáním do 430 ml studené vody. Vločky vařit 20 minut, občas míchat. Podle požadavku hustoty je rozpětí celkové vody 500-900 ml. Pro vločky je vhodnější větší množství vody kvůli vaření. Lze rozmíchat mletý mák (na fotografii), nebo i jiné přísady dle chuti. Výsledek je lepivý, soudržný. Vaření pouze ze studené vody má ve výsledku žmolky. Ve velkém množství vody (700+ ml) je málo žmolků. Jiná možnost mletí je umlít část vloček (nebo krupice) na mlýnku na mák na polohrubou mouku, 10% směsi (velmi zdlouhavé). Nebo umlít na čistém mlýnku na kávu. Lze použít i mixér kuchyňského robotu. Umletou směs lze skladovat 2-3 měsíce. V případě kupované ovesné mouky je nutné před koupí kontrolovat obsah vlákniny. Hodnoty vyšší než 8 g/100 g mouky mohou způsobit zažívací potíže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Fufu-ovesný valoun, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní recept

Ovesný koláček cestovní, základní…

Ovesný turecký med, základní recept

Ovesný turecký med, základní recept

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Snídaně Dopolední svačina Svačina Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mák mletý Máslo Ovesná mouka Strouhaný kokos Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Tvarohová bábovka IV.

Tvarohová bábovka IV.

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Pečené brambory se sýrovou omáčkou

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Lahodné vafle

Lahodné vafle

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

268
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
61
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami
Strouhaný koláč s…
54
Zapečená brokolice s těstovinami
Zapečená brokolice s…
48
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
44
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

Zemřela hvězda Supermana Terence Stamp (†87): Ikonický Zod se málem stal Bondem!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Další doporučené recepty:

Ovesno-ořechový pudink
Ovesno-ořechový pudink
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový crumble)
Ovesný koláč s brusinkami (brusinkový…
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný koláček cestovní, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovesný turecký med, základní recept
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce pod makovou peřinou - koláč
Ovoce v jogurtovém želé
Ovoce v jogurtovém želé
  • Recepty.cz
  • Ovesný pudink, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact