Jednoduchý hrníčkový recept na výtečný koláč z ovesných vloček a jablečného pyré. Vršek zdobí nastrouhaná jablka, brusinky a nezbytná drobenka. Nejlepší je se zmrzlinou nebo řeckým jogurtem.
V misce spolu smícháme ovesné vločky se skořicí, solí a moukou. V jiné misce utřeme rozpuštěné máslo s cukrem, přidáme jablečné pyré a přilijeme k sypké směsi. Zpracujeme v tužší těsto.
Nádobu určenou na pečení vyložíme pečícím papírem, 1 hrnek směsi si odložíme bokem na posypání. Zbytek natlačíme na dno plechu.
4
Na vrstvu těsta nastrouháme jablko a rovnoměrně poklademe brusinky, osladíme javorovým sirupem a vanilkovým cukrem a posypeme zbytkem těsta. Na závěr můžeme ještě zasypat mandlovými plátky a dáme péct do trouby zhruba na 30 minut. Kdyby mandle začaly příliš brzy tmavnout, přikryjeme koláč alobalem.
5
Necháme vychladnout, a následně nakrájíme. Koláč můžete podávat se zakysanou smetanou, řeckým jogurtem nebo vanilkovou zmrzlinou.