Vločky zalejeme studenou vodou a necháme 2 hodiny stát. Na oleji opražíme nakrájenou cibuli, přidáme vločky a za stálého míchání dusíme do měkka. Je to rychlejší, pokud jsou vločky déle namočené. Přidáme vejce rozmíchaná se solí a mícháme do zhoustnutí. Na talíři posypeme pažitkou.
2
Podáváme s vařenými brambory a salátem, nebo studené na listu hlávkového salátu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|15. 2. 2006 14:17
Teraz som objavila, že som zase bola anonym : )))
Anonym
|13. 2. 2006 08:42
Nepreplachujem, zbytočne sa vymývajú minerály. Inak na raňajky si vždy večer chystám vločky, prisypem hrsť hrozienok a zalejem mliekom. Dám do chladničky a ráno mlsám. Hotové musli mi nechutí.
Ivana
|11. 2. 2006 20:48
Já teď objevila v Tescu drcené ovesné vločky s vlákninou, máčím je (zatím jen v jogurtu) sotva půl hodiny a jsou výborné měkké i za syrova. Určitě je zkusím i s vejci.
Jitka
|11. 2. 2006 11:50
Včera jsem tento recept objevila a dnes jsme měli vydatnou sobotní snídani. Pažitku jsem z nouze nahradila petrželkou, ale i tak to bylo výborné. Určitě touhle chutnou a zdravější variantou nahradím klasická míchaná vejce. Ale mám ještě dotaz. Proplachujete vločky nebo ne?