• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesné pražmové pirožky, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto, hmota
    • 120
      g ovesná mouka pražmová
    • 200
      ml vařící voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo i šmolc, ghee
  • Hrachová náplň, základní
    • 80
      g žlutý hrách
    • 500
      ml voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo i šmolc, ghee

Postup přípravy receptu

1
Zjemnit ovesné pražmo, tlučené v hmoždíři, mletím v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby).
2
Den předem připravit těsto. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Promíchat (lžičkou, hůlkami). Vypracovat těsto. Hníst 8 minut. Spotřeba času 60 minut. Nechat odležet v ledničce 12-18h.
3
Namočený hrách (5-8h) vyprat (2x), vařit z nové studené vody (20 min.), osolené na začátku varu. Scezený hrách rozmělnit tlučením v nádobě na jemnější kaši. Nebo propasírovat přes sítko (zdlouhavější). Také lze prolisovat lisem na česnek. Promícháním se šmolcem (i vodou) vypracovat tužší náplň. Bez přísad je pasta suchá (náplň, krém, pyré, kaše, kucmoch). Spotřeba času 60 minut.
4
Vyndat těsto z ledničky 3 hodiny před zpracováním. Rozdělit na 10 dílů. Vytvarovat předtvar koule, rozlisovat a rozválet (na plastové podložce proti osychání) na placku průměru asi 10 cm. Umístit část náplně na necelou polovinu, vytvarovat do podoby klínu. Přeloži placku napůl. Zmáčknout okraj. Utěsnit spoj zuby vidličky. Vhodnější zakrývat během práce proti osychání.
5
Poznámka autora receptu: Názvy pirohy, taštičky, půlměsíčky, pierogy, pěry, vareniky, ravioly, mezzelune, ravjul malti, Schlutzkrapfen, crafunciny, cajincì, casunziei, casonciei, casanzes, csanzöi, mpanatigghi, empanadas, empanadillas, pastelillos, jamaican patty, african meat pie, gujiya, gughara, pedakiya, purukiya, karanji, kajjikayalu, somas, karjikayi. Pražmo je tepelně zpracované, hmota je přímo k jídlu. Lze dochutit cukrem na sladko. Náplň může být libovolná podle chuti a pracnosti. Velikost výsledku je dobré uvážit při rozdělení, těsto zůstává vlhké, bez tepelné úpravy je měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…

Cestovní ovesné pražmo, základní recept

Cestovní ovesné pražmo, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Ovesná mouka Sůl Vařící voda Voda Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hummus

Hummus

Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou

Tagliatelle se špenátem a houbovou…

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Plněné batáty

Plněné batáty

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Kuřecí na houbách pro začínající kuchaře
Kuřecí na houbách pro…
20
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Falešná svíčková omáčka
Falešná svíčková omáčka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Ovesné muffiny
Ovesné muffiny
Ovesné placičky s brokolicí
Ovesné placičky s brokolicí
Ovesné placky prosté, základní recept
Ovesné placky prosté, základní recept
Ovesné sušenky
Ovesné sušenky
Ovesné sušenky guvernéra Wyomingu
Ovesné sušenky guvernéra Wyomingu
Ovesné sušenky s jablkem a javorovým sirupem
Ovesné sušenky s jablkem a javorovým…
  • Recepty.cz
  • Ovesné pražmové pirožky, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact