• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesné pražmové pirožky, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto, hmota
    • 120
      g ovesná mouka pražmová
    • 200
      ml vařící voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo i šmolc, ghee
  • Hrachová náplň, základní
    • 80
      g žlutý hrách
    • 500
      ml voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo i šmolc, ghee

Postup přípravy receptu

1
Zjemnit ovesné pražmo, tlučené v hmoždíři, mletím v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby).
2
Den předem připravit těsto. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Promíchat (lžičkou, hůlkami). Vypracovat těsto. Hníst 8 minut. Spotřeba času 60 minut. Nechat odležet v ledničce 12-18h.
3
Namočený hrách (5-8h) vyprat (2x), vařit z nové studené vody (20 min.), osolené na začátku varu. Scezený hrách rozmělnit tlučením v nádobě na jemnější kaši. Nebo propasírovat přes sítko (zdlouhavější). Také lze prolisovat lisem na česnek. Promícháním se šmolcem (i vodou) vypracovat tužší náplň. Bez přísad je pasta suchá (náplň, krém, pyré, kaše, kucmoch). Spotřeba času 60 minut.
4
Vyndat těsto z ledničky 3 hodiny před zpracováním. Rozdělit na 10 dílů. Vytvarovat předtvar koule, rozlisovat a rozválet (na plastové podložce proti osychání) na placku průměru asi 10 cm. Umístit část náplně na necelou polovinu, vytvarovat do podoby klínu. Přeloži placku napůl. Zmáčknout okraj. Utěsnit spoj zuby vidličky. Vhodnější zakrývat během práce proti osychání.
5
Poznámka autora receptu: Názvy pirohy, taštičky, půlměsíčky, pierogy, pěry, vareniky, ravioly, mezzelune, ravjul malti, Schlutzkrapfen, crafunciny, cajincì, casunziei, casonciei, casanzes, csanzöi, mpanatigghi, empanadas, empanadillas, pastelillos, jamaican patty, african meat pie, gujiya, gughara, pedakiya, purukiya, karanji, kajjikayalu, somas, karjikayi. Pražmo je tepelně zpracované, hmota je přímo k jídlu. Lze dochutit cukrem na sladko. Náplň může být libovolná podle chuti a pracnosti. Velikost výsledku je dobré uvážit při rozdělení, těsto zůstává vlhké, bez tepelné úpravy je měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…

Cestovní ovesné pražmo, základní recept

Cestovní ovesné pražmo, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Ovesná mouka Sůl Vařící voda Voda Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šafránová rýže

Šafránová rýže

Ořechové řezy naší babičky

Ořechové řezy naší babičky

Česnečka se šunkou a sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Cibulová šťávička proti kašli

Cibulová šťávička proti kašli

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Povidlové kapsičky

Povidlové kapsičky

Rebarborový crumble se zakysanou smetanou

Rebarborový crumble se zakysanou…

Kuře pečené s jablky

Kuře pečené s jablky

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
14
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Ovesné muffiny
Ovesné muffiny
Ovesné placičky s brokolicí
Ovesné placičky s brokolicí
Ovesné placky prosté, základní recept
Ovesné placky prosté, základní recept
Ovesné sušenky
Ovesné sušenky
Ovesné sušenky guvernéra Wyomingu
Ovesné sušenky guvernéra Wyomingu
Ovesné sušenky s jablkem a javorovým sirupem
Ovesné sušenky s jablkem a javorovým…
  • Recepty.cz
  • Ovesné pražmové pirožky, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact