• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Ovesné pražmové pirožky, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
Ovesné pražmové pirožky, základní recept
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
  • Těsto, hmota
    • 120
      g ovesná mouka pražmová
    • 200
      ml vařící voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo i šmolc, ghee
  • Hrachová náplň, základní
    • 80
      g žlutý hrách
    • 500
      ml voda
    • 4
      špetka sůl 1/2 lžičky
    • 1
      lžička máslo i šmolc, ghee

Postup přípravy receptu

1
Zjemnit ovesné pražmo, tlučené v hmoždíři, mletím v mlýnku na mák, na směs hrubé a polohrubé mouky (i do zásoby).
2
Den předem připravit těsto. V menší míse smíchat mouku se solí. Na dno větší mísy nasypat vrstvu mouky, zalít dávkou vody. Střídat vrstvy mouky a vody pro rychlé nasáknutí vody a vypracování těsta. Přidat šmolc (máslo). Nechat odstát 15 minut pro nasáknutí vody. Promíchat (lžičkou, hůlkami). Vypracovat těsto. Hníst 8 minut. Spotřeba času 60 minut. Nechat odležet v ledničce 12-18h.
3
Namočený hrách (5-8h) vyprat (2x), vařit z nové studené vody (20 min.), osolené na začátku varu. Scezený hrách rozmělnit tlučením v nádobě na jemnější kaši. Nebo propasírovat přes sítko (zdlouhavější). Také lze prolisovat lisem na česnek. Promícháním se šmolcem (i vodou) vypracovat tužší náplň. Bez přísad je pasta suchá (náplň, krém, pyré, kaše, kucmoch). Spotřeba času 60 minut.
4
Vyndat těsto z ledničky 3 hodiny před zpracováním. Rozdělit na 10 dílů. Vytvarovat předtvar koule, rozlisovat a rozválet (na plastové podložce proti osychání) na placku průměru asi 10 cm. Umístit část náplně na necelou polovinu, vytvarovat do podoby klínu. Přeloži placku napůl. Zmáčknout okraj. Utěsnit spoj zuby vidličky. Vhodnější zakrývat během práce proti osychání.
5
Poznámka autora receptu: Názvy pirohy, taštičky, půlměsíčky, pierogy, pěry, vareniky, ravioly, mezzelune, ravjul malti, Schlutzkrapfen, crafunciny, cajincì, casunziei, casonciei, casanzes, csanzöi, mpanatigghi, empanadas, empanadillas, pastelillos, jamaican patty, african meat pie, gujiya, gughara, pedakiya, purukiya, karanji, kajjikayalu, somas, karjikayi. Pražmo je tepelně zpracované, hmota je přímo k jídlu. Lze dochutit cukrem na sladko. Náplň může být libovolná podle chuti a pracnosti. Velikost výsledku je dobré uvážit při rozdělení, těsto zůstává vlhké, bez tepelné úpravy je měkké.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesné placky prosté, základní recept

Ovesné placky prosté, základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept

Suchá kaše cestovní (alpské ovesné…

Cestovní ovesné pražmo, základní recept

Cestovní ovesné pražmo, základní…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Máslo Ovesná mouka Sůl Vařící voda Voda Žlutý hrách
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Papriky plněné sýrem

Papriky plněné sýrem

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Tvarůžková pomazánka extra

Tvarůžková pomazánka extra

Kyprý jablkový koláč

Kyprý jablkový koláč

Plněná sekaná z bůčku

Plněná sekaná z bůčku

Dort srdce

Dort srdce

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

190
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
143
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky /…
123
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát
95
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
78
Penne se špenátem
Penne se špenátem

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Zuzana Belohorcová vysvětlila, proč se zbavila silikonů: Změnily se mi priority!

Zuzana Belohorcová vysvětlila, proč se zbavila silikonů: Změnily se mi priority!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Ovesné muffiny
Ovesné muffiny
Ovesné placičky s brokolicí
Ovesné placičky s brokolicí
Ovesné placky prosté, základní recept
Ovesné placky prosté, základní recept
Ovesné sušenky
Ovesné sušenky
Ovesné sušenky guvernéra Wyomingu
Ovesné sušenky guvernéra Wyomingu
Ovesné sušenky s jablkem a javorovým sirupem
Ovesné sušenky s jablkem a javorovým…
  • Recepty.cz
  • Ovesné pražmové pirožky, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact