Ovesné vločky opražíme na části másla. Za chvíli přidáme lžíci práškového cukru a upražíme do zlatova. Cukr na vločkách zkaramelizuje a když vychladnou, jsou tvrdé a dají se dobře na masovém strojku umlet na prášek. K tomuto prášku přidáme zbytek rozpuštěného másla, cukr, vanilkový cukr a rum. Promícháme hmotu a tvoříme malé kuličky, které obalujeme v cukru s kakaem. Ze začátku je hmota díky teplému máslu měkká a ke konci, když máslo tuhne, i hmota se stává tuhou, takže kuličky pořádně mačkáme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Blanka V.
|18. 12. 2006 08:48
Je mi to moc líto, ale u nás nechutnali nikomu a to je nás doma 6.
Jana Tichá
|23. 9. 2005 14:48
Nevím, jestli se dá říct, zda mají ořechovou chuť, ale chutnají výtečně.Až je vyrobíte, dejte je volně položené ztuhnout do chladna. Pak se dají pěkně sesypat do krabice.
Michelle
|22. 9. 2005 18:17
Velmi dobry nápad! Aniž bych popravdě vyzkoušela ( ale chystám se na to:), vím od babičky, že opražené vločky nahrazovaly dříve chuť ořechů v koláčích, proto se na vločkové kuličky s nádechem ořechů:) velmi těším:)