Prosím, na kolik stupňů doporučujete si předehřát troubu?
Je to dobré, člověk se to naučí na koleji a jí to celý život, protože je to levné, dobré zdravé. Můj tip: vločky jen mírně podlít vodou (mlékem), přidat plátek chleba (změkne a udrží těsto tuhé), sůl, pepř, provensálské koření je výborné, vajičko (chléb ho ale nahrazuje). Míchám rukama, obaluji ve strouhance (můžeme i v mouce)... výborné s kyselou okurkou, cibulkou, hořticí... nebo si udělat burgr (houska, karboš, zelíčko jak je libo) :-)
Zkoušela jsem to a velmi mile mě to překvapilo. Opravdu moc dobré. Rodina (včetně manžela) se olizovala. Poradila jsem tento recept známe a slyšela jsem jen slova díků a nadšení.
Ja to robím tak isto ako autorka, len ešte pridávam nastrúhaný syr a ten tomu dodá tú pravú chuť.
Ja pridávam aj na drobné kocôčky narezanú a rozpraženú slaninku a cibuľu opražím na nej. Ale vločkové karbonátky sú ozaj výborné ! Treba vyskúšať.
Robíme podobné karbonátky. K ovseným vločkám ešte pridáme uvarenú a na mäsovom mlynčeku zomletú fazuľu, zmiešame, urobíme karbonátky a vypražíme (už ich neobaľujeme v strúhanke). Nevypražené karbonátky dávame aj do mrazáka a v prípade hladu ich máme po ruke :-)Môžu sa podávať aj so zeleninovým šalátom.