• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ovesné karbanátky
Napište svůj komentář k receptu

Ovesné karbanátky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesné karbanátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • 0,50
      l voda
    • 1
      kostka masox
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička majoránka
    • 160
      g ovesné vločky
    • česnek
    • 2
      ks vejce
    • strouhanka
    • máslo na smažení
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na másle, zalijeme 1/2l studené vody, přidáme kostku masoxu, lžičku soli, lžičku majoránky a ovesné vločky. Necháme projít varem, odstavíme a necháme asi 40 minut vychladnout.
2
Nakonec přidáme česnek, vejce a strouhanku a promícháme.
3
Uděláme placičky, obalíme ve strouhance a upečeme.
4
Podáváme s bramborovou kaší, jsou výborné i za studena s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovesné muffiny

Ovesné muffiny

Nepečené ovesné placičky s arašídovým máslem

Nepečené ovesné placičky s arašídovým…

Fitness ovesné vafle

Fitness ovesné vafle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lily | 12. 10. 2014 10:48

    Prosím, na kolik stupňů doporučujete si předehřát troubu?

  • šmakes | 3. 3. 2012 23:55

    Je to dobré, člověk se to naučí na koleji a jí to celý život, protože je to levné, dobré zdravé. Můj tip: vločky jen mírně podlít vodou (mlékem), přidat plátek chleba (změkne a udrží těsto tuhé), sůl, pepř, provensálské koření je výborné, vajičko (chléb ho ale nahrazuje). Míchám rukama, obaluji ve strouhance (můžeme i v mouce)... výborné s kyselou okurkou, cibulkou, hořticí... nebo si udělat burgr (houska, karboš, zelíčko jak je libo) :-)

  • Monika H. | 6. 3. 2008 10:41

    Zkoušela jsem to a velmi mile mě to překvapilo. Opravdu moc dobré. Rodina (včetně manžela) se olizovala. Poradila jsem tento recept známe a slyšela jsem jen slova díků a nadšení.

  • tinka | 11. 7. 2007 15:38

    Ja to robím tak isto ako autorka, len ešte pridávam nastrúhaný syr a ten tomu dodá tú pravú chuť.

  • Tereza Jarčušková | 16. 2. 2006 11:47

    Ja pridávam aj na drobné kocôčky narezanú a rozpraženú slaninku a cibuľu opražím na nej. Ale vločkové karbonátky sú ozaj výborné ! Treba vyskúšať.

  • helenus | 16. 2. 2006 11:36

    Robíme podobné karbonátky. K ovseným vločkám ešte pridáme uvarenú a na mäsovom mlynčeku zomletú fazuľu, zmiešame, urobíme karbonátky a vypražíme (už ich neobaľujeme v strúhanke). Nevypražené karbonátky dávame aj do mrazáka a v prípade hladu ich máme po ruke :-)Môžu sa podávať aj so zeleninovým šalátom.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Kaše ovesné
Pokrmy Z ovesných vloček Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Majoránka Máslo Masox Olej Ovesné vločky Strouhanka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Ovocné knedlíky z tvarohového těsta

Výborné ananasové řezy

Výborné ananasové řezy

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

176
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
75
Klasické lečo
Klasické lečo
74
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
64
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
62
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

FOTO: Holky s šišatým míčem. Podívejte se na polonahé krásky z nejrajcovnější sportovní soutěže na světě

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Ovesné karbanátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact