Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na másle, zalijeme 1/2l studené vody, přidáme kostku masoxu, lžičku soli, lžičku majoránky a ovesné vločky. Necháme projít varem, odstavíme a necháme asi 40 minut vychladnout.
2
Nakonec přidáme česnek, vejce a strouhanku a promícháme.
3
Uděláme placičky, obalíme ve strouhance a upečeme.
4
Podáváme s bramborovou kaší, jsou výborné i za studena s chlebem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lily
|12. 10. 2014 10:48
Prosím, na kolik stupňů doporučujete si předehřát troubu?
šmakes
|3. 3. 2012 23:55
Je to dobré, člověk se to naučí na koleji a jí to celý život, protože je to levné, dobré zdravé.
Můj tip: vločky jen mírně podlít vodou (mlékem), přidat plátek chleba (změkne a udrží těsto tuhé), sůl, pepř, provensálské koření je výborné, vajičko (chléb ho ale nahrazuje).
Míchám rukama, obaluji ve strouhance (můžeme i v mouce)... výborné s kyselou okurkou, cibulkou, hořticí... nebo si udělat burgr (houska, karboš, zelíčko jak je libo)
:-)
Monika H.
|6. 3. 2008 10:41
Zkoušela jsem to a velmi mile mě to překvapilo. Opravdu moc dobré. Rodina (včetně manžela) se olizovala. Poradila jsem tento recept známe a slyšela jsem jen slova díků a nadšení.
tinka
|11. 7. 2007 15:38
Ja to robím tak isto ako autorka, len ešte pridávam nastrúhaný syr a ten tomu dodá tú pravú chuť.
Tereza Jarčušková
|16. 2. 2006 11:47
Ja pridávam aj na drobné kocôčky narezanú a rozpraženú slaninku a cibuľu opražím na nej. Ale vločkové karbonátky sú ozaj výborné ! Treba vyskúšať.
helenus
|16. 2. 2006 11:36
Robíme podobné karbonátky. K ovseným vločkám ešte pridáme uvarenú a na mäsovom mlynčeku zomletú fazuľu, zmiešame, urobíme karbonátky a vypražíme (už ich neobaľujeme v strúhanke). Nevypražené karbonátky dávame aj do mrazáka a v prípade hladu ich máme po ruke :-)Môžu sa podávať aj so zeleninovým šalátom.