Utřeme droždí s cukrem na kaši, přidáme ostatní ingredience (vločky melu v mixéru na oříšky), vypracujeme těsto a necháme asi hodinu kynout. Těsto rozdělíme na 4 díly, ze kterých vytvarujeme 4 bagetky, ty podélně 2-3x nařízneme a potřeme vejcem rozšlehaným s troškou vody. Pečeme na 180 stupňů asi 20 minut. Necháme vychladnout.
4
**Bylinkové máslo**
5
\\
6
Do misky nebo hlubokého talíře dáme máslo (já dělám už od oka, takže je možné, že buď zbyde nebo bude méně), sůl, pepř, prolisovaný česnek a bylinky a utřeme na "pomazánku". Upečené bagetky nakrájíme buď na plátky a ty pomažeme máslem, položíme na plech s pečícím papírem a zapečeme dozlatova.
7
Nebo částečně nakrojíme (zářezy nedovedeme až do konce, aby bageta držela v celku), promažeme bohatě máslem a zapečeme v troubě asi 8-10 minut. Pokud bagety zbydou, můžeme promazat, zamrazit a rozpéct později.
8
My takto upravené bagety (i kupované) podáváme s opečenými krabími tyčinkami a česnekovým dresingem z kysané smetany.