lžička
med
podle toho, jak chcete sladké, místo medu můžete použít i cukr
10
g
máslo
Postup přípravy receptu
1
Na másle orestujeme jablka, přidáme k nim rozinky a med (nebo cukr) - můžeme nechat lehce zkaramelizovat.
2
Potom zalijeme mlékem a vodou a nasypeme ovesné vločky (kupuji většinou jemné z Lidlu, jsou takové jemně namleté a nemusí se předem namočit). Když se začne vařit, stáhneme a při mírnější teplotě vaříme asi 5-10 minut, až kaše zhoustne. Běheme vaření občas promícháme.
3
Když je kaše moc hustá, lze naředit vodou, kdyby byla řídká, přidat vločky (ale většinou ještě lehce zhoustne, jak chladne). My máme radši kaši řidší.
4
Nakonec před servírováním posypeme skořicí.
5
Kaši lze různě obmněňovat, použít např. hrušky místo jablek, brusinky místo rozinek, určitě lze přidat ořechy atd. Dobrou chuť.
Zdeno, ano, to souhlasím, jeden recept tu je, ale je jiný postup a tady v tom receptu je právě jiné to, že se jablka (a event. další ingredience) restují na másle a kaše bude tím pádem chuťově trochu jiná.... Podobně by se dalo říct, že tu je několik receptů na sekanou, na guláš, na Míša řezy, na bábovku atd ...
Zdena
|16. 2. 2015 12:55
Prosím, nepřidávejte stále stejné recepty. Kaši s jablky, rozinkami a skořicí tu najdete.