• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ovesná kaše
Napište svůj komentář k receptu

Ovesná kaše

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovesná kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g ovesné vločky
    • 1
      l voda
    • 0,50
      l mléko
    • 1
      lžíce cukr
    • rozinky
    • 1
      špetka sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Vločky propláchnout a v osolené vodě vařit cca 15-20 minut. Pak scedit, osladit, zalít mlékem, přidat rozinky a vařit dalších asi 5 minut. Místo rozinek (nebo k nim) lze přidat např. kokos, kandované ovoce, ořechy...
2
Omastit máslem a podávat s kompotovým ovocem, šťávou, kakaem nebo skořicí - kdo jak má rád.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Rychlá ovesná kaše ke snídani

Mléčná ovesná kaše

Mléčná ovesná kaše

Ovesná kaše s jablky a skořicí

Ovesná kaše s jablky a skořicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Šárka | 10. 1. 2014 13:46

    Proč tak složitě? Předem nechám vločky namočené ve vodě, stačí i půl hodiny. Pak doleju mléko, osladím popř. přidám ovoce, a za stálého míchání vařím do zkoustnutí, cca 10 minut. A hotovo :-) Máme rádi s medem :-)

  • zizig | 28. 10. 2013 11:39

    Tento recept jsem vyzkoušela, ale nedoporučuji, nemá logiku. Když 20minut vařite vločky ve vodě, tak zhoustnou, nejde nic slít. Po přidání mléka vznikne řídké něco, kaši určitě nepřipomíná!!!!

  • foltpa | 21. 10. 2013 17:36

    Super recept.diky

  • tomi | 29. 12. 2012 10:44

    Je to dáno vysokou energetickou hodnotou (cca 1500kj/100g) a jak je všem známo, tloustneme pokud náš energetický příjem je vyšší než výdej. Tudíž pokud chceme přibrat na váze, vločky si v našem jídelníčku najdou své místo. :-)

  • komo | 5. 10. 2011 11:38

    jak to žemi to nestuhlo :'( :'(

  • kamca | 13. 11. 2010 19:13

    z ovesnych vlocek se tloustne? :-! :-)

  • michal jakouš | 5. 11. 2009 21:29

    zkusil jsem není to špatné leč uvařené rovnou v mléce lepší

  • Marie Svobodová | 12. 2. 2009 13:48

    Vločky si večer namočím do mléka, ráno jen trochu povařím a dělám na pánvi s teflonovým povrchem a nic nenám připáleno jednoduše se vypláchne.

  • Terka | 29. 5. 2007 11:40

    Já vařím kaši taky jen v mléce. Nejdříve nechám vločky v mléku nabobtnat,pak přiliju ještě trochu mléka a dát vařit. Aby se mi to nepřipálilo,tak přidám lžíci másla a opravdu to funguje, vůbec se to nechytá,když to míchám..Mezitím si nakrájím jablka,různé ovoce, přisypu rozinky a přisypu skořici a vlbec nesladím..A je to mňam mňam:-)

  • Karolína | 18. 4. 2007 21:30

    Přítel se snaží přibrat, takže začínám hodně vařit z ovesných vloček. Tento recept mi přijde velice zajímavý a určitě si dám s ním. Nápad s rumem se mi velice líbí paní Adélko, samotnou by mě to nenapadlo. Jen mám alergii na med, tak tam zkusím místo toho dát marmeládu, tím se snad nic nezkazí. Přeji dobrou chuť.

  • Iva | 18. 4. 2007 18:02

    Zrovna jsem kaši dojedla. Vařím jen v mléce a navrch strouhaná jablka, skořici a zakapat medem. Žádné máslo ani cukr. Můj pětiletý syn to bohužel neocení a má raději krupičku.

  • Jitka B. | 25. 10. 2006 11:40

    Ovesnou kaši vařím ve vodě s rozinkami (bez soli), množství už odhadnu tak, že když jsou vločky měkké, není potřeba nic slévat (přijde mi škoda scedit vývar, určitě bych tím přišla o spoustu cenných látek). Pak už jen přidám trochu neslazeného kondenzovaného mléka, med a trochu skořice, je fakt výborná - a žádný cukr, žádné máslo!

  • Tereza Jarčušková | 23. 10. 2006 07:06

    Vločkovú kašu varím tak, že najprv nechám vločky v mlieku nabobtnať asi pol hodinku a potom za stáleho miešania varím. Nepridávam žiadnu vodu. Sladím až po uvarení, polievam maslom a sypem kakom, škoricou.Alebo iný spôsob zásadne na raňajky : večer v mlieku namočím vločky a hrozienka, dám do chladničky a ráno papám. Vtedy už nepridávam nič.

  • V.Komínková | 20. 10. 2006 18:35

    Já vařím vločky ve vodě a před koncem varu přidám lžíci sušené syrovátky,která kaši mírně zahustí.Sypu skořicovým cukrem a mastím máslem.Je to dobré a snad i zdravé.

  • Adéla Králová | 20. 10. 2006 14:16

    Když vločky vařim rovnou v mlíce, tak se mi občas připálí. Ale ty na jemno drcený vločky od Emca by takhle určitě vařit šly. Ještě jsem zapomněla do receptu napsat, že když do kaše přidám lžíci rumu nebo pár kapek rumový tresti, tak se olizuje i můj manžel, kterej je jinak strašně masožravej :-)

  • Ivana Přikrylová | 20. 10. 2006 10:51

    Studující syn si na privátu tuto kaši často vaří ke snídani s tím rozdílem, že nepoužívá vodu a vločky vaří přímo v mléce. Výborné je pak do kaše přidat mimo rozinky i čerstvé ovoce, případně sušené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Kaše ovesné
Pokrmy Sladké Z ovesných vloček Snídaně Oběd Večeře Vaření Jednoduchá snídaně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Máslo Mléko Ovesné vločky Rozinky Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasická hovězí roláda

Klasická hovězí roláda

Crème Brûlée

Crème Brûlée

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Batáty pečené v troubě

Batáty pečené v troubě

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Farmářská polévka

Farmářská polévka

Krkovička na hrášku

Krkovička na hrášku

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

42
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
28
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
25
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
22
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
22
Koprelka z Pojizeří
Koprelka z Pojizeří

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Ovesná kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact