Vývar z ovaru necháme vychladnout a přebytečný tuk odebereme. Pak vývar opět přivedeme k varu, přidáme pokrájenou zeleninu na nudličky (hranolky), brambory na kostičky a rozetřený česnek. Vše uvaříme doměkka, dochutíme solí a pepřem dle chuti(můžeme ještě přidat česnek nebo majoránku). Pokud nám zbylo z ovaru i maso a nejenom vývar, můžeme ho do polévky také nakrájet. Pokud máme rádi ve vývaru nějakou zavářku, do vroucí polévky vmícháme rozšlehané vejce a necháme ho srazit. Na talíři horkou polévku dozdobíme pažitkou nebo petrželkou a podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Anna Racková
|9. 6. 2016 08:22
Výborná polévka :-)
Veronika
|26. 4. 2015 16:20
Ovarovou polévku máme všichni moc rádi a dělám jí pokaždé, když vaříme koleno na ovar s křenem, které zbožňuje především mùj muž. Nejžádanější je hlavně na Nový rok po bujarých oslavách. Funguje jako všelék po prohýřené noci, spraví chuť a srovná útroby jak už tu bylo řečeno.
Hana J.
|11. 3. 2012 20:18
Jednička s hvězdičkou. Dokonce i syn, který vývary nechce jíst se moc neupejpá. Dělám jí pravidelně a někdy k ní osmažím i chlebové kostičky
Bartunek
|3. 1. 2012 09:21
Paradni vyprostovacka po narocne pitce!
Marie
|2. 6. 2011 20:03
Naši chlapi ovar zbožňují, já ne :-( . Polívečka je ale eňoňuňo :-*