• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Oukrop
Napište svůj komentář k receptu

Oukrop

autor: Kajkajak
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Oukrop
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      dl voda
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      plátek chleba
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      špetka pažitka

Postup přípravy receptu

1
Dáme vařit vodu - a jednu porci asi 3 dl, do vody přisypeme kmín a chvíli povaříme. Než se nám povaří kmín, tak každému do polévkového talíře prolisujeme 1 stroužek česneku - kdo má rád víc, dá si dle chuti, dále do talíře přidáme větší špetku soli, kousek másla a krajíc chleba natrhaný na kousky. Pak vše v talíři zalijeme kmínovou vodou a posypeme čerstvou majoránkou, petrželkou nebo pažitkou. Chleba můžeme též na kostičky osmažit na másle, ale to už má polévka zase jinou chuť.
2
Tuhle polévku vařívala moje babička a pak moje mamka a teď já :-) Je jednoduchá a velmi dobrá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Oukrop II.

Oukrop II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janek | 7. 1. 2017 22:45

    Proboha ženská, umíte taky vařit bez chemie? Proč všechny máte ve zvyku do všeho cpát masox, podravku a další sajrajty? Proč nedáte polévce možnost, aby vynikla její pravá chuť?

  • Hana Síkorová | 30. 12. 2016 21:41

    Uvařím brambory,do vody z brambor přidám usmaženou cibulku,česnek,majoránku,masox a povaříme.Brambory omastíme a rozšťoucháme.Podáváme zvlášť na talíři s polévkou.

  • Hana Síkorová | 30. 12. 2016 21:41

    Uvařím brambory,do vody z brambor přidám usmaženou cibulku,česnek,majoránku,masox a povaříme.Brambory omastíme a rozšťoucháme.Podáváme zvlášť na talíři s polévkou.

  • recepty73
    recepty73 | 19. 1. 2016 18:32

    ...používám vodu z uvařených brambor ...tam také přidávám kmín ...do sporu česnečka versus oukrop se zapojovat asi ani nemá smysl ...je to jako spor o kaši versus pyré nebo topinky a bruschetty...

  • tuckin | 14. 1. 2016 10:42

    Je to zatím nejlepší oukropový recept...rychlý a chuť je lepší než u receptů ze středověku...kdo tvrdí, že česněčka je oukrop, tak to asi ještě nevařil ani jedno!!

  • Greguša | 15. 3. 2015 12:22

    Myslím, že oukrop a česnečka jedno jsou a sozdíl mezi nimi je asi jako mezi bramborákem a cmundou. Já osobně dělám oukrop jak s bramborem tak i jen s kmínovou vodou a do talíře utřeníý česnek se solí, pepřem a majorákou a žádné máslo, vždy sádlo. Nakonec k tomu na sádle usnažené krutony z chleba.

  • Greguša | 15. 3. 2015 12:11

    Podle mého názoru oukrop a česnečka jedno jsou. Rozdíl mezi nimi je asi jako mezi bramborákem a cmundou. :-P :-D :-D Jinak, já oukrop :-D dělám jak s bramborem, tak i jen s kínovou vodou, ale vždy s utřeným česnekem se solií, pepřem a majoránkou. A žádné máslo! Vždy sádlo a z chleba na sádle usmažené krutony. :-| :-)

  • Mila Foglova | 6. 1. 2008 04:38

    ahoj Belatrix, mezi cesneckou a oukropem asi zadny rozdil neni :) , tohle je stary recept uzpo babicce, snad je jen rozdil v tom, ze varis jen vodu a ostatni ingredience se daji na talir

  • Belatrix | 2. 1. 2008 13:52

    A jak se tato polévka liší od česnečky? Podle mě je oukrop něco jiného, přidám jako oukrop II.

  • Mila Foglova | 28. 6. 2007 05:31

    I ja souhlasim, ze polevka ze slite vody z varenych brambor je dobra. Kdo ji vsak nema, muze si uvarit tento oukrop :)

  • Ivana Přikrylová | 27. 6. 2007 11:22

    Souhlasím s paní M. Na česnečku taky používám vodu slitou z vařených brambor, které jí dodají příjemnou chuť.

  • Miroslava Severová | 27. 6. 2007 08:26

    A já zase česnek prolisuji a pak kulatým nožem utřu se solí, pepřem a majoránkou dám na talíře a přeliji vodou scezenou z brambor a nějaký ten brambor se tam může nechat. Samozřejmě kousky chleba (včerejší) .Máslo nebo kousek sádla nav rch.

  • Bláža ---------- | 27. 6. 2007 07:29

    Také jsme doma dělali tento oukrop, dávali jsme vepřové škvarečky, nasekané mladé kopřivy a opravdu to bylo moc dobré. Do vody jsme i někdy pouštěli vyjíčko.

  • M | 26. 6. 2007 15:08

    Pro mě je základem oukropu voda slitá z vařených brambor, solit a kmínovat už se nemusí. Česnek přímo do talíře a místo másla sádlo. Takhle se vaří oukrop v západních Ćechách.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Kmín Majoránka Máslo Pažitka Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Fazolková polévka

Fazolková polévka

Plněná vejce s kaviárem

Plněná vejce s kaviárem

Kuřecí kapsa First class

Kuřecí kapsa First class

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Hlíva na kořenové zelenině se smetanou

Vařený hrách

Vařený hrách

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

69
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
59
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
49
Čertovský mls
Čertovský mls
31
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…
31
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou, mangem, chilli, vanilkou i bez vaření
Jahodový džem: Recept na klasiku, s rebarborou,…
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
AHA.cz Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Dopita má nový byt! Stěhování od Agáty na spadnutí

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Na zahradě u Světlany Nálepkové: Unikátní stavení z lodních kontejnerů! K čemu slouží a proč zpěvačka nepěstuje rajčata?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Producent Harvey Weinstein (73) v kauze sexuálních zločinů: Porota rozhodla!

Producent Harvey Weinstein (73) v kauze sexuálních zločinů: Porota rozhodla!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

Barvy podle horoskopu: Jakými odstíny by se měla jednotlivá znamení zvěrokruhu obklopovat?

  • Recepty.cz
  • Oukrop
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact