• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Osvěžující višňový dort
Napište svůj komentář k receptu

Osvěžující višňový dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 19
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Korpus:
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice (můžeme zkombinovat s vanilkovým)
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce voda
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva necelá
  • Krém:
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g měkký tvaroh nebo Philadelphia
    • 300
      g višně vypeckované, cca
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti, kyselosti višní
  • Dále:
    • čokoláda hořká nebo mléčná, dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, vsypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (cca 22-23 cm) a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Krém: smetanu vyšleháme s cukrem na šlehačku, poté zašleháme tvaroh do hladkého krému a nakonec zlehka vmícháme vypeckované višně. Krém naneseme na vychladlý korpus, posypeme dle chuti nastrouhanou hořkou nebo mléčnou kvalitní čokoládou a dáme do chladna (nejlépe přes noc) proležet.
3
Po odležení pokrájíme, dozdobíme višní a podáváme.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohový dort s meruňkovým želé

Tvarohový dort s meruňkovým želé

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce Višně Voda

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Mrkvová oříšková bábovka

Mrkvová oříšková bábovka

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Špízy z mletého (nejen) krůtího masa

Chia dezert s mangem

Chia dezert s mangem

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Babiččiny palačinky

Babiččiny palačinky

Vanilková bábovka z tvarohu

Vanilková bábovka z tvarohu

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

107
Zavařená strouhaná jablka do štrůdlu
Zavařená strouhaná…
92
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
90
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
76
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
48
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…

Zajímavé články

Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se sladkým uměním, které potěší každého milovníka literatury
Dorty pro knihomoly jsou hit! Pokochejte se…
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a 90. let, v nichž se zpívá o jídle nebo pití?
Retro kvíz: Jak dobře znáte české hity 70., 80. a…
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
AHA.cz Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Dvořáková z kriminálky Anděl: Odmítla léčbu rakoviny

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocná zpěvačka Konvičková: Po »líbánkách« další splněné přání!

Nemocná zpěvačka Konvičková: Po »líbánkách« další splněné přání!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Horoskop na další týden: Kdo získá dědictví a kdo by měl brzdit s nákupy?

Další doporučené recepty:

Osvěžující rybízové želé
Osvěžující rybízové želé
Osvěžující salát s mangem a tofu
Osvěžující salát s mangem a tofu
Osvěžující švestkový dort / řez
Osvěžující švestkový dort / řez
Otevřený jablečný závin s punčem
Otevřený jablečný závin s punčem
Otrubové lívanečky
Otrubové lívanečky
Otrubový chléb s medem
Otrubový chléb s medem
  • Recepty.cz
  • Osvěžující višňový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact