• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Osvěžující višňový dort
Napište svůj komentář k receptu

Osvěžující višňový dort

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 19
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Korpus:
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g cukr krupice (můžeme zkombinovat s vanilkovým)
    • 1
      lžíce olej
    • 1
      lžíce voda
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva necelá
  • Krém:
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      g měkký tvaroh nebo Philadelphia
    • 300
      g višně vypeckované, cca
    • 3
      lžíce moučkový cukr dle chuti, kyselosti višní
  • Dále:
    • čokoláda hořká nebo mléčná, dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Korpus: žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, vsypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy (cca 22-23 cm) a dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dorůžova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Krém: smetanu vyšleháme s cukrem na šlehačku, poté zašleháme tvaroh do hladkého krému a nakonec zlehka vmícháme vypeckované višně. Krém naneseme na vychladlý korpus, posypeme dle chuti nastrouhanou hořkou nebo mléčnou kvalitní čokoládou a dáme do chladna (nejlépe přes noc) proležet.
3
Po odležení pokrájíme, dozdobíme višní a podáváme.

RADA: VIDEO, jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohový dort s meruňkovým želé

Tvarohový dort s meruňkovým želé

Třešňový dort s mákem

Třešňový dort s mákem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda Cukr krupice Měkký tvaroh Moučkový cukr Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Vejce Višně Voda

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Skotská vejce

Skotská vejce

Marokánky IV.

Marokánky IV.

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Univerzální fíková barbecue marináda

Univerzální fíková barbecue marináda

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

51
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
22
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
21
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
17
Bramboráky s mletým masem
Bramboráky s mletým masem

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Osvěžující rybízové želé
Osvěžující rybízové želé
Osvěžující salát s mangem a tofu
Osvěžující salát s mangem a tofu
Osvěžující švestkový dort / řez
Osvěžující švestkový dort / řez
Otevřený jablečný závin s punčem
Otevřený jablečný závin s punčem
Otrubové lívanečky
Otrubové lívanečky
Otrubový chléb s medem
Otrubový chléb s medem
  • Recepty.cz
  • Osvěžující višňový dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact