Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, aby jsme se zbavili semínek a stopek. Tekutinu nalijeme do odměrky, dolijeme vodou do množství 4 dcl, ve kterých rozmícháme cukr dle chuti a vanilkový pudink. Přivedeme k varu, necháme povařit a pak nalijeme do vymaštěných(nebo fólií vyložených) skleniček(mističek). Necháme v chladu zatuhnout. Pak vyklopíme na talířek, přidáme ochucený jogurt vanilkovým cukrem a dozdobíme čerstvým rybízem.
Ahojky chci se zeptat, jestli to někdo zkoušel i z černého rybízu a jaké to je? Děkuji za odpověď,? i za supr recept
Magda
|11. 7. 2012 16:26
Želé jsem právě dovařila. Na 800g nepříliš sladkého červeného rybízu jsem dala 5 polévkových lžic třtinového cukru. Želé je vynikající i jako teplé, hned mi pětina ubyla. Studené ještě není, tak nedokážu posoudit, ale i tak jsem receptem nadšená. Recept je snadný a zpracování rybízu oproti jiným rychlé a zdravé.
Mirka Čiřovská
|2. 7. 2012 14:29
Z rybízu nepeču ani koláč, protože bych ho jedla sama, nikdo jiný ho totiž nechce. Po želé se už dvakrát jen zaprášilo, tak jsem ráda že najde v kuchyni své uplatnění, když ho je plno. A děkuji.
K.V.
|23. 6. 2012 15:11
Take jsem mile prekvapena, puding opravdu zapusobil jako zjemnovadlo a zele je moc dobre. Zkusim zitra jeste jednou a prolozim ho s piskoty jako studeny dort, to bude taky dobre a uz se tesim.
Sýkorová
|4. 6. 2012 17:08
Vy jste ale šikulky. :-)) Už se těším až ho vyzkouším. :-)) Nápad s barevným želé se mi taktéž zamlouvá. :-))
Eva
|30. 7. 2011 21:22
Výborný nápad!!!
Mončičák
|12. 7. 2011 07:11
Nechala jsem želé v misce, na něj dala slazený jogurt a byla to mňamka a všem moc chutnalo. Puding trpkost rybízu hodně zjemnil. Rybízu máme dostatek i bílého a černého, tak můžu dělat barevné želé ;-) :-D .