• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Osvěžující rybízové želé
Napište svůj komentář k receptu

Osvěžující rybízové želé

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 40
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Osvěžující rybízové želé
Osvěžující rybízové želé
Osvěžující rybízové želé
Osvěžující rybízové želé
Osvěžující rybízové želé
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g červený rybíz
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • cukr krupice dle chuti
    • olej nebo potravinářská folie
  • Dohotovení:
    • bílý jogurt
    • vanilkový cukr
    • černý rybíz

Postup přípravy receptu

1
Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, aby jsme se zbavili semínek a stopek. Tekutinu nalijeme do odměrky, dolijeme vodou do množství 4 dcl, ve kterých rozmícháme cukr dle chuti a vanilkový pudink. Přivedeme k varu, necháme povařit a pak nalijeme do vymaštěných(nebo fólií vyložených) skleniček(mističek). Necháme v chladu zatuhnout. Pak vyklopíme na talířek, přidáme ochucený jogurt vanilkovým cukrem a dozdobíme čerstvým rybízem.

RADA: Rychlý dezert do 20 minut: Čokoládová pěna, panna cotta i kokosky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Chovanečková | 26. 7. 2016 13:40

    Skvělé <:-) ! Udělala jsem z rybízového želé studený dort s piškoty a jen se po něm zaprášilo. Doporučuji zkusit.

  • Nadina | 20. 7. 2016 21:03

    Vynikající a přitom tak jednoduché. Určitě budeme dělat i do budoucna.

  • Katka | 29. 6. 2016 11:17

    Výborný recept, zkoušela jsem i z angreštu nebo černého rybízu a je to skvělý! <3 <3

  • Tlusťoch | 8. 7. 2015 10:40

    Nemůžu se té mrdky nabažit :-D

  • HelenaPa | 3. 7. 2015 18:45

    Výborný moučník do horkých dní. Velká 1.

  • Pavlína | 26. 6. 2015 14:22

    Vynikající <3 a to se jinak na rybíz nikdo ani nepodívá, maximálně tak ještě na koláči.

  • Radka | 10. 7. 2014 15:25

    Dobrý den. Super nápad co s rybízem, když už koláč nechceme a džemu je už dost.

  • Jana T. | 26. 7. 2013 17:12

    Moc moc dobré, chutná hlavně dětem, je to výborný ovocný pudink, časově nenáročný. Chválím a doporučuji.

  • Jana | 2. 9. 2012 08:09

    Nezkoušela jsem, ale když dělám džemy tak černý je kyselejší a dávám do něj víc cukru. Příští rok želé taky zkusím.

  • klira | 19. 7. 2012 16:14

    Ahojky chci se zeptat, jestli to někdo zkoušel i z černého rybízu a jaké to je? Děkuji za odpověď,? i za supr recept

  • Magda | 11. 7. 2012 16:26

    Želé jsem právě dovařila. Na 800g nepříliš sladkého červeného rybízu jsem dala 5 polévkových lžic třtinového cukru. Želé je vynikající i jako teplé, hned mi pětina ubyla. Studené ještě není, tak nedokážu posoudit, ale i tak jsem receptem nadšená. Recept je snadný a zpracování rybízu oproti jiným rychlé a zdravé.

  • Mirka Čiřovská | 2. 7. 2012 14:29

    Z rybízu nepeču ani koláč, protože bych ho jedla sama, nikdo jiný ho totiž nechce. Po želé se už dvakrát jen zaprášilo, tak jsem ráda že najde v kuchyni své uplatnění, když ho je plno. A děkuji.

  • K.V. | 23. 6. 2012 15:11

    Take jsem mile prekvapena, puding opravdu zapusobil jako zjemnovadlo a zele je moc dobre. Zkusim zitra jeste jednou a prolozim ho s piskoty jako studeny dort, to bude taky dobre a uz se tesim.

  • Sýkorová | 4. 6. 2012 17:08

    Vy jste ale šikulky. :-)) Už se těším až ho vyzkouším. :-)) Nápad s barevným želé se mi taktéž zamlouvá. :-))

  • Eva | 30. 7. 2011 21:22

    Výborný nápad!!!

  • Mončičák | 12. 7. 2011 07:11

    Nechala jsem želé v misce, na něj dala slazený jogurt a byla to mňamka a všem moc chutnalo. Puding trpkost rybízu hodně zjemnil. Rybízu máme dostatek i bílého a černého, tak můžu dělat barevné želé ;-) :-D .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Zdravě i chutně Moučníky Ovoce Dezerty Červenec Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Chlazení Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Černý rybíz Červený rybíz Cukr krupice Olej Vanilkový cukr Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Kuřecí nudličky s Nivou a šunkou

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Omáčka z vepřových jater

Omáčka z vepřových jater

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

91
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
67
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
28
Filety s koprovým přelivem
Filety s koprovým…
23
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
21
Falešný tatarák z uzeniny
Falešný tatarák z uzeniny

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Smrt Jřího Bartošky (†78): Řekli, jak to bude s pohřbem

Smrt Jřího Bartošky (†78): Řekli, jak to bude s pohřbem

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

Další doporučené recepty:

Osvěžující jogurtový koláč
Osvěžující jogurtový koláč
Osvěžující nápoj
Osvěžující nápoj
Osvěžující ovocný dort
Osvěžující ovocný dort
Osvěžující salát s mangem a tofu
Osvěžující salát s mangem a tofu
Osvěžující švestkový dort / řez
Osvěžující švestkový dort / řez
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
  • Recepty.cz
  • Osvěžující rybízové želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact