• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Osvěžující rybízové želé
Napište svůj komentář k receptu

Osvěžující rybízové želé

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 40
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Osvěžující rybízové želé
Osvěžující rybízové želé
Osvěžující rybízové želé
Osvěžující rybízové želé
Osvěžující rybízové želé
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g červený rybíz
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • cukr krupice dle chuti
    • olej nebo potravinářská folie
  • Dohotovení:
    • bílý jogurt
    • vanilkový cukr
    • černý rybíz

Postup přípravy receptu

1
Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, aby jsme se zbavili semínek a stopek. Tekutinu nalijeme do odměrky, dolijeme vodou do množství 4 dcl, ve kterých rozmícháme cukr dle chuti a vanilkový pudink. Přivedeme k varu, necháme povařit a pak nalijeme do vymaštěných(nebo fólií vyložených) skleniček(mističek). Necháme v chladu zatuhnout. Pak vyklopíme na talířek, přidáme ochucený jogurt vanilkovým cukrem a dozdobíme čerstvým rybízem.

RADA: Rychlý dezert do 20 minut: Čokoládová pěna, panna cotta i kokosky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Chovanečková | 26. 7. 2016 13:40

    Skvělé <:-) ! Udělala jsem z rybízového želé studený dort s piškoty a jen se po něm zaprášilo. Doporučuji zkusit.

  • Nadina | 20. 7. 2016 21:03

    Vynikající a přitom tak jednoduché. Určitě budeme dělat i do budoucna.

  • Katka | 29. 6. 2016 11:17

    Výborný recept, zkoušela jsem i z angreštu nebo černého rybízu a je to skvělý! <3 <3

  • Tlusťoch | 8. 7. 2015 10:40

    Nemůžu se té mrdky nabažit :-D

  • HelenaPa | 3. 7. 2015 18:45

    Výborný moučník do horkých dní. Velká 1.

  • Pavlína | 26. 6. 2015 14:22

    Vynikající <3 a to se jinak na rybíz nikdo ani nepodívá, maximálně tak ještě na koláči.

  • Radka | 10. 7. 2014 15:25

    Dobrý den. Super nápad co s rybízem, když už koláč nechceme a džemu je už dost.

  • Jana T. | 26. 7. 2013 17:12

    Moc moc dobré, chutná hlavně dětem, je to výborný ovocný pudink, časově nenáročný. Chválím a doporučuji.

  • Jana | 2. 9. 2012 08:09

    Nezkoušela jsem, ale když dělám džemy tak černý je kyselejší a dávám do něj víc cukru. Příští rok želé taky zkusím.

  • klira | 19. 7. 2012 16:14

    Ahojky chci se zeptat, jestli to někdo zkoušel i z černého rybízu a jaké to je? Děkuji za odpověď,? i za supr recept

  • Magda | 11. 7. 2012 16:26

    Želé jsem právě dovařila. Na 800g nepříliš sladkého červeného rybízu jsem dala 5 polévkových lžic třtinového cukru. Želé je vynikající i jako teplé, hned mi pětina ubyla. Studené ještě není, tak nedokážu posoudit, ale i tak jsem receptem nadšená. Recept je snadný a zpracování rybízu oproti jiným rychlé a zdravé.

  • Mirka Čiřovská | 2. 7. 2012 14:29

    Z rybízu nepeču ani koláč, protože bych ho jedla sama, nikdo jiný ho totiž nechce. Po želé se už dvakrát jen zaprášilo, tak jsem ráda že najde v kuchyni své uplatnění, když ho je plno. A děkuji.

  • K.V. | 23. 6. 2012 15:11

    Take jsem mile prekvapena, puding opravdu zapusobil jako zjemnovadlo a zele je moc dobre. Zkusim zitra jeste jednou a prolozim ho s piskoty jako studeny dort, to bude taky dobre a uz se tesim.

  • Sýkorová | 4. 6. 2012 17:08

    Vy jste ale šikulky. :-)) Už se těším až ho vyzkouším. :-)) Nápad s barevným želé se mi taktéž zamlouvá. :-))

  • Eva | 30. 7. 2011 21:22

    Výborný nápad!!!

  • Mončičák | 12. 7. 2011 07:11

    Nechala jsem želé v misce, na něj dala slazený jogurt a byla to mňamka a všem moc chutnalo. Puding trpkost rybízu hodně zjemnil. Rybízu máme dostatek i bílého a černého, tak můžu dělat barevné želé ;-) :-D .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Zdravě i chutně Moučníky Ovoce Dezerty Červenec Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Chlazení Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Černý rybíz Červený rybíz Cukr krupice Olej Vanilkový cukr Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Zapečené brambory s žampiony a kuřecím

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Indiánci

Indiánci

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Sýrová omáčka s čerstvou bazalkou

Masové závitky v zelí

Masové závitky v zelí

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Pečený bůček

Pečený bůček

Doporučujeme

30 minut
Indický špenát se sýrem halloumi

Indický špenát se sýrem halloumi

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

347
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
92
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
67
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
57
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a oslaďte si víkend s rodinou
Tvarohové moučníky: Inspirujte se naší galerií a…
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou zvládne každý
Marináda na gril podle Zdeňka Pohlreicha, kterou…
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Vločkové kaše: 5 nejlepších k snídani i svačině
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
AHA.cz Utajený rozchod s Lelou! Šli jsme od sebe, přiznal Vémola

Utajený rozchod s Lelou! Šli jsme od sebe, přiznal Vémola

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Konečně stylové boty pro ženy s vbočenými palci: Tyhle netlačí, radí stylistka!

Konečně stylové boty pro ženy s vbočenými palci: Tyhle netlačí, radí stylistka!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Benjamínek Survivoru Filip Prokop (21) v Blesk Poslední výzvě: Michal je s*áč!

Benjamínek Survivoru Filip Prokop (21) v Blesk Poslední výzvě: Michal je s*áč!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na červen: Komu hrozí úrazy při sportu a kdo by se měl chránit před sluncem či infekcemi?

Velký horoskop zdraví na červen: Komu hrozí úrazy při sportu a kdo by se měl chránit před sluncem či infekcemi?

Další doporučené recepty:

Osvěžující jogurtový koláč
Osvěžující jogurtový koláč
Osvěžující nápoj
Osvěžující nápoj
Osvěžující ovocný dort
Osvěžující ovocný dort
Osvěžující salát s mangem a tofu
Osvěžující salát s mangem a tofu
Osvěžující švestkový dort / řez
Osvěžující švestkový dort / řez
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
  • Recepty.cz
  • Osvěžující rybízové želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact