• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Osvěžující rybízové želé
Napište svůj komentář k receptu

Osvěžující rybízové želé

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 40
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Osvěžující rybízové želé
Osvěžující rybízové želé
Osvěžující rybízové želé
Osvěžující rybízové želé
Osvěžující rybízové želé
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g červený rybíz
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • cukr krupice dle chuti
    • olej nebo potravinářská folie
  • Dohotovení:
    • bílý jogurt
    • vanilkový cukr
    • černý rybíz

Postup přípravy receptu

1
Do kastrůlku dáme omytý rybíz, přilijeme 1 dl vody a dáme povařit na cca 5 minut. Pak vše přecedíme, propasírujeme přes cedník, aby jsme se zbavili semínek a stopek. Tekutinu nalijeme do odměrky, dolijeme vodou do množství 4 dcl, ve kterých rozmícháme cukr dle chuti a vanilkový pudink. Přivedeme k varu, necháme povařit a pak nalijeme do vymaštěných(nebo fólií vyložených) skleniček(mističek). Necháme v chladu zatuhnout. Pak vyklopíme na talířek, přidáme ochucený jogurt vanilkovým cukrem a dozdobíme čerstvým rybízem.

RADA: Rychlý dezert do 20 minut: Čokoládová pěna, panna cotta i kokosky

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Sirup z rybízové šťávy

Sirup z rybízové šťávy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Chovanečková | 26. 7. 2016 13:40

    Skvělé <:-) ! Udělala jsem z rybízového želé studený dort s piškoty a jen se po něm zaprášilo. Doporučuji zkusit.

  • Nadina | 20. 7. 2016 21:03

    Vynikající a přitom tak jednoduché. Určitě budeme dělat i do budoucna.

  • Katka | 29. 6. 2016 11:17

    Výborný recept, zkoušela jsem i z angreštu nebo černého rybízu a je to skvělý! <3 <3

  • Tlusťoch | 8. 7. 2015 10:40

    Nemůžu se té mrdky nabažit :-D

  • HelenaPa | 3. 7. 2015 18:45

    Výborný moučník do horkých dní. Velká 1.

  • Pavlína | 26. 6. 2015 14:22

    Vynikající <3 a to se jinak na rybíz nikdo ani nepodívá, maximálně tak ještě na koláči.

  • Radka | 10. 7. 2014 15:25

    Dobrý den. Super nápad co s rybízem, když už koláč nechceme a džemu je už dost.

  • Jana T. | 26. 7. 2013 17:12

    Moc moc dobré, chutná hlavně dětem, je to výborný ovocný pudink, časově nenáročný. Chválím a doporučuji.

  • Jana | 2. 9. 2012 08:09

    Nezkoušela jsem, ale když dělám džemy tak černý je kyselejší a dávám do něj víc cukru. Příští rok želé taky zkusím.

  • klira | 19. 7. 2012 16:14

    Ahojky chci se zeptat, jestli to někdo zkoušel i z černého rybízu a jaké to je? Děkuji za odpověď,? i za supr recept

  • Magda | 11. 7. 2012 16:26

    Želé jsem právě dovařila. Na 800g nepříliš sladkého červeného rybízu jsem dala 5 polévkových lžic třtinového cukru. Želé je vynikající i jako teplé, hned mi pětina ubyla. Studené ještě není, tak nedokážu posoudit, ale i tak jsem receptem nadšená. Recept je snadný a zpracování rybízu oproti jiným rychlé a zdravé.

  • Mirka Čiřovská | 2. 7. 2012 14:29

    Z rybízu nepeču ani koláč, protože bych ho jedla sama, nikdo jiný ho totiž nechce. Po želé se už dvakrát jen zaprášilo, tak jsem ráda že najde v kuchyni své uplatnění, když ho je plno. A děkuji.

  • K.V. | 23. 6. 2012 15:11

    Take jsem mile prekvapena, puding opravdu zapusobil jako zjemnovadlo a zele je moc dobre. Zkusim zitra jeste jednou a prolozim ho s piskoty jako studeny dort, to bude taky dobre a uz se tesim.

  • Sýkorová | 4. 6. 2012 17:08

    Vy jste ale šikulky. :-)) Už se těším až ho vyzkouším. :-)) Nápad s barevným želé se mi taktéž zamlouvá. :-))

  • Eva | 30. 7. 2011 21:22

    Výborný nápad!!!

  • Mončičák | 12. 7. 2011 07:11

    Nechala jsem želé v misce, na něj dala slazený jogurt a byla to mňamka a všem moc chutnalo. Puding trpkost rybízu hodně zjemnil. Rybízu máme dostatek i bílého a černého, tak můžu dělat barevné želé ;-) :-D .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Zdravě i chutně Moučníky Ovoce Dezerty Červenec Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Chlazení Dietní Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Černý rybíz Červený rybíz Cukr krupice Olej Vanilkový cukr Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nadýchané vdolečky

Nadýchané vdolečky

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Zeleninové placky s omáčkou

Zeleninové placky s omáčkou

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Meruňkový koláč s müsli

Meruňkový koláč s müsli

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

167
Krocan ve vinném aspiku
Krocan ve vinném aspiku
118
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
63
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
55
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz První potvrzený pár StarDance Tour: Tatiana Dyková a Petr Čadek!

První potvrzený pár StarDance Tour: Tatiana Dyková a Petr Čadek!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Osvěžující jogurtový koláč
Osvěžující jogurtový koláč
Osvěžující nápoj
Osvěžující nápoj
Osvěžující ovocný dort
Osvěžující ovocný dort
Osvěžující salát s mangem a tofu
Osvěžující salát s mangem a tofu
Osvěžující švestkový dort / řez
Osvěžující švestkový dort / řez
Osvěžující višňový dort
Osvěžující višňový dort
  • Recepty.cz
  • Osvěžující rybízové želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact