Bílky se 150 g cukru ušleháme na tuhý sníh, přidáme 1 lžíci oleje a 130 g polohr. mouky smíchané s 1 lžičkou kypřícího prášku.
2
Žloutky utřeme se 130 g cukru do pěny, přidáme kakao, 1 lžíci oleje a 130 g polohr. mouky smíchané s 1 lžičkou kypřícího prášku.
3
Na plech vyložený papírem na pečení děláme z tmavého těsta kopečky a na ně rozetřeme bílé těsto a pečeme na 200°C asi 20 minut.
4
Ostružinová náplň:
5
Ostružiny, 250 g kryst. cukru a 400 ml vody přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Poté scedíme a scezené a vymačkané ostružiny rozetřeme na vychládlý plát.
6
Ve 100 ml vody rozmícháme 2 vanilkové pudinky a vlijeme do ostružinové vody a za stálého míchání uvaříme husté želé.
7
Do vyšlehané Hery zašleháme 2/3 vychlazeného želé a 1/3 teplého želé rozetřeme na ostužiny, které máme na plátu. Potom dáme růžovou náplň a zarovnáme.
8
Čokoládu rozpustíme se 100% tukem a polijeme řez. Pak ozdobíme kopečkem šlehačky a posypeme cukrovými drobnými kvítky nebo jinou drobnou ozdobou.
Dostala jsem velké množství ostružin. Tak co teď s nimi. Do mrazáku na zimu, marmeládu a také nějaká dobrá buchta. A ejhle, super recept. Mám upečeno, zítra přidám fotky, ještě se chladí. Jinak moc děkuji za suprový recept.