• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ostružinový řez
Napište svůj komentář k receptu

Ostružinový řez

autor: Anicka59
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ostružinový řez
Ostružinový řez
Ostružinový řez
Ostružinový řez
Ostružinový řez
Ostružinový řez
Ostružinový řez
Ostružinový řez
Ostružinový řez
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

36 porce
    • 8
      ks vejce
    • 550
      g cukr krystal
    • 260
      g polohrubá mouka
    • 2
      lžíce olej
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 2
      lžíce kakao
    • 250
      g hera máslová příchuť
    • 2
      balení vanilkový pudink
    • 600
      g ostružiny
    • 500
      ml voda
    • 150
      g čokoláda na vaření
    • 80
      g tuk 100% např Iva
    • 1
      ks šlehačka
    • 36
      ks cukrářské zdobení nebo cukrové drobné květy

Postup přípravy receptu

1
Bílky se 150 g cukru ušleháme na tuhý sníh, přidáme 1 lžíci oleje a 130 g polohr. mouky smíchané s 1 lžičkou kypřícího prášku.
2
Žloutky utřeme se 130 g cukru do pěny, přidáme kakao, 1 lžíci oleje a 130 g polohr. mouky smíchané s 1 lžičkou kypřícího prášku.
3
Na plech vyložený papírem na pečení děláme z tmavého těsta kopečky a na ně rozetřeme bílé těsto a pečeme na 200°C asi 20 minut.
4
Ostružinová náplň:
5
Ostružiny, 250 g kryst. cukru a 400 ml vody přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Poté scedíme a scezené a vymačkané ostružiny rozetřeme na vychládlý plát.
6
Ve 100 ml vody rozmícháme 2 vanilkové pudinky a vlijeme do ostružinové vody a za stálého míchání uvaříme husté želé.
7
Do vyšlehané Hery zašleháme 2/3 vychlazeného želé a 1/3 teplého želé rozetřeme na ostužiny, které máme na plátu. Potom dáme růžovou náplň a zarovnáme.
8
Čokoládu rozpustíme se 100% tukem a polijeme řez. Pak ozdobíme kopečkem šlehačky a posypeme cukrovými drobnými kvítky nebo jinou drobnou ozdobou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ostružinový dort (řez) se smetanovým krémem

Ostružinový dort (řez) se smetanovým…

Ostružinový koláč

Ostružinový koláč

Ostružinový dezert

Ostružinový dezert

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • janatka | 4. 9. 2018 22:39

    Dostala jsem velké množství ostružin. Tak co teď s nimi. Do mrazáku na zimu, marmeládu a také nějaká dobrá buchta. A ejhle, super recept. Mám upečeno, zítra přidám fotky, ještě se chladí. Jinak moc děkuji za suprový recept. :D

  • Anicka59 | 19. 8. 2014 17:36

    Děkuji

  • ja | 18. 8. 2014 19:17

    zajímavé

  • Gita | 18. 8. 2014 08:10

    Teda Aničko, máš je náádherné, mňam mňam :-) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Červenec Srpen Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krystal Cukrářské zdobení Hera Kakao Olej Ostružiny Polohrubá mouka Prášek do pečiva Šlehačka Tuk Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Tartiflette - pochoutka ze Savojska

Vařený krém do cukroví a řezů

Vařený krém do cukroví a řezů

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Jablečný perník s tvarohem

Jablečný perník s tvarohem

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Domácí müsli tyčinky

Domácí müsli tyčinky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

79
Švei-ču-žou
Švei-ču-žou
24
Posvícenské koláče z r. 1900
Posvícenské koláče z r.…
20
Brambory restované nejen s cibulí
Brambory restované nejen…
20
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
19
Tatranské pracny
Tatranské pracny

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

Nesvačilová dětskou knihu křtila, Holubová všechny zlila!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Ostružinový džem s jahodami
Ostružinový džem s jahodami
Ostružinový koláč
Ostružinový koláč
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Ostružiny s mandlovou drobenkou
Osvěžující jogurtový koláč
Osvěžující jogurtový koláč
Osvěžující nápoj
Osvěžující nápoj
  • Recepty.cz
  • Ostružinový řez
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact